İYİ Parti bakan Koca’ya o ajanı sordu: Neden işe aldınız?

MİT’in Türkiye’de casusluk faaliyetinde bulunduğu gerekçesiyle yakaladığı 15 kişi siyasetin de gündeminde. İYİ Partili Turhan Çömez ajanlık faaliyetiyle suçlanan bir şahsın Türkçe bile bilmiyorken neden işe alındığını sordu.

Siyaset 8 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Mossad ajanı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınanlardan biri hakkında sosyal medya hesabından yeni bir iddiada bulundu.

Çömez yakalanan şüphelilerden birinin fotoğrafını paylaşarak “Güvenlik soruşturması yapılmadı. Diplomasına bakılmadı. Sınavlara sokulmadı. Önce vatandaşlık, sonra da Sağlık Bakanlığı’nda iş verildi. Meğer Mossad ajanıymış. Hay Allah, biz de onu muhacir kardeşimiz sanıyorduk!” dedi.

‘O kadar işsiz vatandaşımız varken neden bu?’

İkinci bir paylaşım daha yapan Turhan Çömez bu kez Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı da etiketleyerek “Durum daha da vahimmiş! Adam Mısırlı, hiç Türkçe bilmiyor. Topladığı istihbaratı Avrupa’daki Mossad ajanlarına aktarıyor. Binlerce Türk sağlık çalışanı açıkta bekliyor, işsizlik diz boyu, sen bunu nasıl olur da Türk vatandaşı yaparsın, devlet memuru yaparsın” diye tepki gösterdi.

MİT ve polisin dev operasyonunda MOSSAD'ın 'Arap ajanlar ağı' çökertildiMİT ve polisin dev operasyonunda MOSSAD’ın ‘Arap ajanlar ağı’ çökertildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.