İYİ Parti il başkanı anlattı: Milletvekili neden ‘CHP köstek oldu’ dedi

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, yerel seçimlerde AK Parti ve MHP ile ittifak yapılması gerektiğini savunarak 'CHP’den sadece köstek gördük' dedi. Tartışma yaratan sözlerin perde arkasını İYİ Parti İl Başkanı Emine Edizgil 10Haber'e anlattı.

Siyaset 31 Temmuz 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, yerel seçimlere ilişkin tartışma yaratan açıklamalar yaptı.

CHP’den sadece köstek gördüklerini kaydeden Hatipoğlu, “Nobran tavırla karşılaştık her yerde, her alanda. Bize Eskişehir’de hiçbir destek vermediler ki biz onlara çok verdik. CHP-İYİ Parti iş birliğinde kaybeden hep biz oluyoruz. Bence artık bu bizim adımıza işlevsiz ortaklığa son verme zamanı geldi” diye konuştu.

Hatipoğlu, Eskişehir’de CHP ve AK Parti’nin yaklaşık 200’er bin oyu bulunduğunu kaydederek şunları söyledi:

“Belirleyici parti ise 90 bin ile İYİ Parti. Bu Türkiye’nin birçok bölgesinde de böyle. İYİ Parti hep kazananı belirleyecek durumda. Ben diyorum ki, CHP ile işbirliği tartışmaya açılabilir ve sağ partilerin oluşturduğu blok desteklenebilir. Bence, Eskişehir de mesela AKP-MHP desteklenebilir. Sonuç tartışmasız galibiyet olacaktır ve Eskişehir için de hayırlısı budur.”

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı 10Haber’e konuştu

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil, 10Haber’e yaptığı açıklamada, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun “CHP köstek oldu” çıkışının perde arkasını şöyle anlattı:

“Nebi Bey CHP ile problem yaşadı. Nebi Bey’in yüzüne ‘3 CHP, 3 Ak Parti çıkaracak, İYİ Parti çıkmıyor’ denilmesi Nebi Bey’i üzdü. Nebi Bey bunları benimle de paylaştı, üzüldü. Nebi Bey’in yüzüne söylendi bunlar.”

İYİ Partili Başkan Edizgil, “Nebi Bey’in yüzüne kim söyledi bu sözleri?” sorumuz üzerine ise “Onu Nebi Bey açıklasın, ben o tür şeylere hiç girmiyorum” yanıtını verdi.

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde, geçen seçim sürecinde yaşananlara değinen Edizgil, “Mesele Mihalıççık seçimlerinde bizim adayımız desteklenmedi, DSP’nin adayı desteklendi. Bizim adayımız desteklenseydi, biz çıkarırdık” açıklamasını yaptı.

Edizgil, İYİ Parti vekili Nebi Hatipoğlu’nun sorun yaşadığı kişilere ilişkin ise isim vermeden şunları anlattı:

“Teşkilat bazında değil biz Recep Bey ile süreci çok güzel götürdük. Teşkilattan olmayan ama CHP’nin içinde etkin konumda olan insanlardı.”

Yerel seçimlerdeki “ittifak” tartışmasına ilişkin ise İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil,şu yorumu yaptı

“Nebi Bey kendi fikri olduğunu söyledi. Bu konuda konuşmak için çok erken buluyorum. Biz seçime tek başımıza girecekmiş gibi hazırlanıyoruz. Seçime üç ay kala genel başkanlar anlaşıp ‘ittifak’ derlerse, teşkilat olarak genel başkanımız ne öngörüyorsa, ne söylüyorsa onun arkasında durup çalışacağız.”

İYİ Partili vekilin 'CHP köstek oldu AKP'yi destekleyelim' sözlerini hem Oktay Vural'a hem de CHP'li vekillere sordukİYİ Partili vekilin ‘CHP köstek oldu AKP’yi destekleyelim’ sözlerini hem Oktay Vural’a hem de CHP’li vekillere sorduk

10Haber, Ak Parti ve CHP il başkanlarına sordu

CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel ise İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun sözlerine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Nebi Bey zaten şahsi görüşüm diyerek paylaşmış. Meral Hanım’ın buradaki temsilcisi il başkanı Emine Edizgil’dir. O bu tür bir şeyi paylaşmış olsaydı önemli bulurdum. Milletvekilinin şahsi görüşü… Ayrıca bizim seçim sürecinde hiçbir olumsuz tavrımız olmadı. Birlikte dayanışma içinde yürüttük süreci… Milletvekilinin şahsi görüşü olduğu için yorum yapmam.”

İYİ Partili vekilden gelen Eskişehir’de ittifak çıkışını AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan 10Haber’e şöyle yorumladı:

“Herkesin kendi görüşü kendi partisi bağlar. Seçimlere daha uzun süre varken, seçim tahminlerinde bulunmak, yorumlar yapmak çok sağlıklı değil. Seçim sürecinde üst yönetimlerin vereceği kararlar yereldeki siyasileri bağlar. O süreci görmeden böyle ittifaklarla ilgili konuşmak çok sağlıklı sonuçlar vermez.”

“Nebi Bey ile görüşmeniz oldu mu?” sorusuna ise Süleyman Reyhan şöyle yanıt verdi:

“Yok olmadı, bunlar seçim yaklaştıkça üst yönetimlerin belirleyeceği kararlar, o zaman bunlar konuşulur, şu an böyle bir şey yok.”

İYİ Partili Kavuncu'dan yerel seçim açıklamasıİYİ Partili Kavuncu’dan yerel seçim açıklaması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.