İYİ Parti’de yine Yavaş istifası

İYİ Parti’nin seçime tek başına girme kararının ardından Ankara’da iş birliği yapılması gerektiğini söyleyenlerin istifaları sürüyor. İl Başkan Yardımcısı Sema Tantoğlu “Mansur Yavaş’ı desteklemek amacıyla istifa etmiş bulunuyorum” dedi.

Siyaset 15 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Ankara İl Kadın Politikaları Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Sema Tantoğlu ve Mansur Yavaş

İYİ Parti’nin seçime tek başına girme kararından sonra Ankara’da  “iş birliği” yapılması ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın desteklenmesi gerektiğini söyleyerek istifa eden İl Başkanı Faruk Köylüoğlu’nun yerine Yener Yıldırım getirilmişti.

İYİ Parti Ankara İl Teşkilatı’nda istifa furyası devam ediyor. Ankara İl Kadın Politikaları Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Sema Tantoğlu da “Görevimden Başkan Mansur Yavaş’ı desteklemek amacıyla istifa etmiş bulunuyorum, herkese çok teşekkür ederim” açıklaması yaptı. Tantoğlu sosyal medya hesabındaki “İYİ Parti Ankara İl Kadın Politikaları Başkanı” ibaresini “Mansur Yavaş gönüllüsü” olarak değiştirdi.

İl Başkanı Yıldırım Tantoğlu’nun istifası hakkında Milliyet’e “Sema Hanım ‘Ben Mansur Yavaş’ı destekleyeceğim’ deyince ‘o zaman istifanı ver ve git’ dedim” diye konuştu. Yerel seçimlere yönelik saha çalışmalarının çok yoğun geçtiğini vurgulayan Yıldırım “Çok dinamik kadro kurdum, Ankara’da çok iyi netice alacağız” dedi.

İYİ Parti'ye İzmir'de deprem: İl başkanıyla beraber yönetim kurulu da gittiİYİ Parti’ye İzmir’de deprem: İl başkanıyla beraber yönetim kurulu da gitti

Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı da istifa etti

Öte yandan Muğla’nın Bodrum ilçesinde Konacık beldesinde iki dönem belediye başkanlığı yapan, ardından 2014 yerel seçimlerinde MHP’den, 2019 yerel seçimlerinde ise İYİ Parti’den Bodrum Belediye Başkanı adayı olan Mehmet Tosun partisinden istifa ettiğini açıkladı. Mehmet Tosun İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı görevini yürütüyordu.

Seçimlerden beri yaprak dökümü sürüyor

İYİ Parti’den geçen aylarda Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu istifa etmiş, AK Parti’ye katılmıştı.

Ankara Milletvekili Adnan Beker de partiden istifa etmiş, seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy verdiğini söylemişti.

Beker’in ardından Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır disipline sevk edilerek ihraç edildi. İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu da CHP ile işbirliği yapmama kararının ardından partisinin kuruluş amacı ve ilkelerinden uzaklaştığını belirterek istifa ettiğini açıkladı.

Salim Ensarioğlu ise Şeyh Sait tartışması sonucu disipline sevk edilince partiden istifa etmişti. Son olarak Ankara milletvekili Yüksel Arslan Genel Başkan Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmadığı için “korkaklıkla” suçladığı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’a destek vereceğini açıklayarak partisinden istifa etmişti.

Bu isimlere ek olarak eski İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz parti üyeliğini sonlandırdığını, eski İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem de partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Tüm istifaların ardından İYİ Parti’de Türkiye Büyük Millet Meclisine giren 44 milletvekilinden biri ihraç edilirken beşi istifa etti. İYİ Partinin Meclis’teki milletvekili sayısı 38’e düştü.

İYİ Parti'de bir istifa daha: Muhalefete muhalefet eden konuma geldiİYİ Parti’de bir istifa daha: Muhalefete muhalefet eden konuma geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.