İYİ Partiden istifa eden vekil: Oyumu Erdoğan’a verdim

İYİ Parti’den istifa eden Adnan Beker, bir ay bile geçmeden Ak Parti’ye yeşil ışık yaktı. Beker 28 Mayıs’ta Erdoğan’a oy verdiğini söyledi. Beker’in ‘oy kullanmadım’ dediği 14 Mayıs gününde de oy kullanırken fotoğrafı var.

Siyaset 12 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Mayıs seçimlerinden bu yana istifalarla ve son birkaç aydır gündeme gelen parti içi usulsüzlük iddialarıyla sarsılan İYİ Parti’de bir kriz daha baş gösterdi.

16 Kasım’da “İYİ Parti çatısı altında ülkeye daha fazla katkı sağlayamayacağını düşündüğü” için partisinden istifa ettiğini açıklayan Ankara Milletvekili Adnan Beker, dün TV100’de katıldığı bir canlı yayın programında hem partisini topa tuttu hem de Ak Parti’ye yeşil ışık yaktı.

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde İYİ Parti’nin de yer aldığı Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermediğini, hiçbir adaya oy vermediğini söyleyen Beker, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen 2. tur seçiminde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdiğini açıkladı.

14 Mayıs’ta ‘vatandaşlık görevi’ paylaşımı

Açıklaması stüdyoda şok etkisi yaratan Beker’in 14 Mayıs’ta “vatandaşlık görevi” olan oyunu kullandığı ortaya çıktı. Beker’in 14 Mayıs’ta oy kullandığı görseli paylaşarak “Pursaklar ilçemizde vatandaşlık görevimi yerine getirerek oyumu kullandım. Tüm vatandaşlarımızı sandık başına davet ediyor; sandıktan çıkan sonucun vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” notu düştüğü görüldü.

Öte yandan Beker’e AKP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sorusu da yöneltildi. Beker’in soruya net yanıt vermese de karşı çıkmaması dikkat çekti.

6’lı masaya eleştirisi yüzünden ayrıldığını iddia etti

Beker, partisinden ayrılmasının arka planını ise şöyle anlattı:

“HDP’nin PKK’nın desteklediği bir ittifak kazanamaz dedim. Ben bunu 16 Mayıs’ta söyledim. Bunu söyledikten sonra özel kalem Esma Hanım iki kere üst üstte aradı, bunu düzeltmem gerektiğini söyledi. Ben de bunu Deniz Bey’e söyledim, sahada gördüğümü söyledim. Bunu düzeltemem dedim. Genel başkanın talebini reddeden bir milletvekiliyim. 1 hafta sonra özel kalem aradı ‘AK Parti’ye mi geçiyorsun?’ dedi. Bunun üzerine tv100’e geldim ‘Allah memleketi korumuş, iyi ki kazanamamışız’ dedim. ‘150 kere Kemal Bey aday olsa kazanamaz’ dedim. Vatandaşımız, esnafımız, herkes HDP’nin bu masanın ortasında olduğunu gördü.”

Dikbayır’ın iddialarını doğruladı

Beker’in daha önce parti içinde “vekillik satıldığı” ve “kayıtsız para toplandığı” iddialarını dile getiren ve ardından ihraç edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın iddialarını da doğrulaması dikkat çekti:

“Partimizde şöyle konular oldu. Milletvekilleri pazarlandı, milletvekilleri para verdi. Bu bizim partimizin her toplantısında konuşulmaya başlandı. Fakat bunu konuşan da Meral Akşener’e kim ne götürüp yalan konuşuyorsa o da kendini savunma durumuna geçti. Ben kendisine gitti ‘Bu konulara girme, kimsenin bir şey dediği yok millet bu konulardan rahatsız oluyor’ dedim. Bu sefer banka hesapları çıktı. Biz TBMM’de otururken Musavvat Bey geldi, Genel Merkez’in bir ihtiyacı varmış milletvekillerinden talebi oldu. ‘Sen şu kadar ver sen şu kadar ver’ dediler. Benden de istendi, ben vermedim. Ümit Dikbayır ile ilgili taciz konusu çıktı. 4 sene önce güya birini taciz etmiş. Ortada taciz yok, banka hesapları yok. Dikbayır’ın ailesiyle ailecek görüşürüz. Ben hanımının ağladığını gördüm. Sen bunu dediğin gün benim olayım partide bitti.”

Beker, seçim gecesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kahkahalar attığı iddiasının ise doğru olmadığını söyledi.

Ankara için yeşil ışık, Erdoğan’a övgü

“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istiyor musunuz?” sorusuna ise Beker “İsterim tabii ki neden istemeyeyim” diyerek yanıt verdi.

Beker’in 28 Mayıs’ta oy verdiğini söylediği Erdoğan’a dair övgüler dizmesi de dikkat çekti:

“Cumhurbaşkanımızla Almanya Başbakanının olduğu canlı yayını izlerken, bugün Almanya büyük bir ülke, dünya seyretti Cumhurbaşkanımız tak tak yaptı adama, adamın sesi çıkmadı sadece baktı. Ben bununla gurur duyarım siz duymadınız mı?”

Ümit Dikbayır: Hani banka hesaplarını incelettiğim için ihraç edecektiniz?Ümit Dikbayır: Hani banka hesaplarını incelettiğim için ihraç edecektiniz?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.