Meclis’te kara para tartışması: Devlet içinde uzantıları var

Sosyal medya fenomenleriyle gündeme gelen kara para aklama iddiaları hakkında Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Turhan Çömez, "Kirli paranın olduğu yerde temiz insanlar kalmaz, siz de kapı kapı dolaşıp tefecilerden para ararsınız" dedi.

Siyaset 23 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Çömez partisi adına TBMM Genel Kurulu'nda konuştu.

Halkın Demokrasi Partisi (HEDEP) TBMM Genel Kurulu’nda Dilan ve Engin Polat çiftiyle gündeme gelen sosyal medya fenomenlerinin “kara para akladığı” iddialarının araştırılması için araştırma önergesi verdi. Önergenin öncelikle görüşülmesi için verilen önergenin TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi sırasında konuşan İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez kirli paranın temiz parayı kovacağını söyledi, yasal yollardan para kazananların kara para kaynağıyla rekabet edemeyeceği için faaliyet gösterdiği alandan uzaklaşacağını dile getirerek Türkiye’de kriminal faaliyetlerini “rahatlıkla sürdüren çeteler” olduğunu söyledi. Çömez “Bunların devlet içinde uzantıları ve bağlantıları var. Bu örneklerin her geçen gün arttığı ülkemizde, insanlarımız gelecek kaygısı yaşıyor. Çocukları için endişe ediyor, ülkeyi terk ediyorlar” diye konuştu.

t24’ün haberine göre Çömez “Kirli paraya bel bağlayarak günü kurtarmaya çalışabilirsiniz ama o kirli paranın ve onun kirli sahiplerinin olduğu yerde temiz insanlar ve yapılar kalmaz. Siz de kapı kapı dolaşıp küresel tefecilerin önünde para aramak zorunda kalırsınız” dedi.

HEDEP’in kara para aklamanın yaygınlaşmasının nedenlerinin araştırılması amacıyla verdiği araştırma önergesinin TBMM Genel Kurulu’nun ilk görüşülmesi için getirdiği grup önerisi AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Polatların itirafçı avukatı 'kara para olabilir' demiş ama sahibi kim, o eksik kalmışPolatların itirafçı avukatı ‘kara para olabilir’ demiş ama sahibi kim, o eksik kalmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.