İYİ Partili Poyraz noktayı koydu: Millet İttifakı dağılıyor mu?

İYİ Parti'nin Millet İttifakı'ndan ayrılacağı yönündeki iddiaya İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz açıklık getirdi. Poyraz, 10Haber'e yaptığı açıklamada, “İttifaklar seçim sürecinde kurulur, seçimden sonra biter” dedi.

Siyaset 1 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ikinci turda Tayyip Erdoğan’ın kazanmasıyla Millet İttifakı partilerindeki hareketlilik de hız kazandı.

Tartışma yaşanan konuların başında Millet İttifakı’nın dağılacağı, başta İYİ Parti olmak üzere diğer partilerin ittifaktan ayrılacağı var.

Bu iddilar üzerine 10Haber olarak ulaştığımız İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, “İttifak sürecek mi?” sorumuz üzerine şunları söyledi:

“İttifak seçimlerde olur. Medyada tartışma biraz yanlış zeminde ilerliyor. Seçim bitince ittifak da biter. Fakat, önümüzde yerel seçimler var. Seçim dönemi partiler oturup yeniden ittifak kurabilir. Bu o dönem konuşulacak bir konu. Eğer biz iktidar olabilseydik, bu ittifak sürebilirdi. İktidar olduktan sonra da adı esasen koalisyon olurdu. Mesela, şimdi Ak Parti tek başına Mecliste çoğunluğu sağlayamadığı için Cumhur İttifakı üyeleriyle bir koalisyon kuruyor. Seçim dönemi geçtiği içinde bunun adı Cumhur İttifakı değil, Cumhur Koalisyonudur.”

Altılı Masa dağılır mı, yoksa birbirine iyice mi sarılır?Altılı Masa dağılır mı, yoksa birbirine iyice mi sarılır?

Dervişoğlu: Yetkili kurullarda görüşülecek

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Millet İttifakı’nın geleceğine ilişkin, “Onlarla ilgili bugünden bir şey söylemek mümkün değil. Onlar yetkili kurullarda görüşülecek ve karara bağlanacak hususlar” dedi.

Dervişoğlu, dün TBMM’de kaydını yaptırdı. Dervişoğlu, “TBMM’nin bu yasama döneminde önemli gündem maddeleri olacak. Bütün siyasi partilerin uzlaşma kültürünün gereklerini yerine getirmek suretiyle ülkemize hizmet etme kararlılığı sergileyeceklerine inanıyorum. Şimdiden hepsine başarılar diliyorum, temenni ederim ki önümüzde güzel bir yasama yılı olsun” diye konuştu.

İYİ Parti'de parti içi muhalefet Akşener'e karşı harekete geçti: Bildiriyle istifa çağrısıİYİ Parti’de parti içi muhalefet Akşener’e karşı harekete geçti: Bildiriyle istifa çağrısı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.