İzmir’de ilk buluşma: Soyer, Özel ve Tugay yan yana

Siyaset 13 Mart 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İzmir’de iş insanlarıyla buluşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve olası halefi Cemil Tugay ilk defa bir araya geldi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay partisinin 31 Mart seçimlerindeki İzmir adayı olmuştu. Yeniden aday gösterilmeyen Soyer ise parti yönetimini eleştirmişti. Bunun ardından CHP lideri Özgür Özel Ankara’ya davet edip Soyer’e yeni bir görev teklif etti. Ancak Soyer teklifi reddetti. Soyer, Tugay’ın aday tanıtım toplantısına da katılmadı. Bu tartışmalardan günler sonra Soyer İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile açılışa katıldı ve ona destek istedi. Cemil Tugay ise Soyer’e tepki gösterdi.

Tüm bu tartışmaların ardından Soyer bugün gazeteci Mirgün Cabas’a adaylığını Ekrem İmamoğlu’nun değil Özgür Özel’in engellediğini söyledi. Soyer CHP’nin İzmir adayı Cemil Tugay’ın kampanyasında da yer almayacağını belirtti.

İstanbul'da eli havaya kaldırılan Soyer: Adaylığımı İmamoğlu değil, Özel engellediİstanbul’da eli havaya kaldırılan Soyer: Adaylığımı İmamoğlu değil, Özel engelledi

İki isim bugün İzmir’de Özgür Özel’in de katıldığı iş insanları buluşmasına katıldı.

Özel: Motivasyonu yüksek bir ekip olarak geldik

Özel buradaki konuşmasına toplantıya Soyer, yeni başkan adayları Tugay ve diğer başkan adaylarıyla birlikte geldiklerini, motivasyonu yüksek bir ekip olduklarını belirterek başladı. Özel görevi 1 Nisan’da devredecek Tunç Soyer’in şahsında tüm geçmiş yöneticilere emekleri ve gelecekte kente yapacakları katkılar için teşekkür etti.

Soyer: Dilerim değişim sloganı dönüşümle devam eder

Daha sonra konuşan Soyer de kentteki iş dünyası temsilcileriyle uyumlu bir çalışma dönemi geçirdiklerini, vadettiği projelerin önemli bir kısmını tamamladığını yeni gelecek büyükşehir belediye başkanına ‘kokmayan bir körfez’ bıraktığını söyledi.

CHP’de yaşanan aday belirleme sürecine de değinen Soyer “Dilerim ve umut ederim değişim sloganı ile başlayan süreç doğada olduğu gibi dönüşümle devam eder. Biz İzmir’de ektiğimiz her bir tohumun takipçisi olmaya, mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.