İzmir’deki elektrik akımı faciasında genel müdür gözaltında: CHP’den ‘İşi siyasallaştırıyorlar’ tepkisi

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, iki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan’ın gözaltına alınmasını eleştirdi.

Siyaset 26 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, iki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan’ın gözaltına alınması ve ardından adliyeye sevk edilmesiyle ilgili, “Gözaltına almak, -geceyi karakolda geçirdi- bugün burada ifade almak bir algı oyunudur. İşi siyasallaştırma çabasıdır” dedi.

İzmir’de geçtiğimiz haftalarda sağanak yağışta Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesine ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında dün aralarında İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel’in de aralarında bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Eski İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köse görev yaptığı Adana’da gözaltına alınıp İzmir’e sevk edildi. Sorgu işlemlerinin sona ermesinin ardından şüpheliler, İzmir Bayraklı Adliyesi’ne sevk edildi.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İZSU Genel Müdürü Erdoğan ve çalışanlara destek olmak ve bilgi almak amacıyla adliyeye geldi. Adliyede basın mensuplarına açıklama yapan Aslanoğlu, ‘algı yaratılmaya çalışıldığını’ ifade etti.

“Bundan endişe ediyoruz”

Olayların siyasallaştırılmaya çalışıldığını ifade eden Aslanoğlu, şunları söyledi:

Maalesef en başından beri adil bir yargılama talebimiz var. Tabii ki iki canımızı kaybettik. Bu iki canımızın hesabının sorulmasını ve adaletin tecelli etmesini, sorumlularının da ceza almasını istiyoruz. Ama bunlar alınırken sanki bir bölüştürme, üleştirme çabası var gibi geliyor ve İZSU devletin kurumudur. Devletin kurumunun genel müdürünün ifadesine tabii ki başvurulabilir. Savcılık çağırdığında İZSU’nun genel müdür gider, gerekli bilgileri savcılığa verir. Polis nezaretinde makamdan alma eski taktikler hatırlıyorsunuz bunu. Savcıların, makamlardan, yerlerden, adamları gözaltına aldırma çabalarını. Bunlar, bir algı oyunu olduğunu, başka bir yere doğru çekmek istediklerini gösteriyor. Bundan da endişe ediyoruz. Arkadaşlarımızın bilgisi de tabii ki başvurulacak. Ama bu işin siyasallaştırılmasına karşı olduğumuzu en başından beri yüksek sesle ifade ediyoruz.

“Bu bir algı oyunudur”

Aslında birçok şeyde, hem bölgede yaşayan vatandaşların, iş yeri sahiplerinin çok ifadesi var. Savcılığın ifadelerinde de var bu.  Hem Büyükşehir Belediyesi hem de GDZ Elektrik’in kayıtlı telefonlarına gelen onlarca ihbar var ocak ayından sonra. Bölgede bir elektrik kaçağının olduğuna, sokak hayvanlarının bundan zarar gördüğüne ve suyun kaynadığına ilişkin çokça şikayet var. Ama buna rağmen orada bir müdahalenin yapılamadığına dair bir bilgi var. Bu bilgiler zaman içerisinde netleşecektir. Tabii ki bunlar araştırılacaktır ve araştırılması gerekir. Ama işin siyasallaştırılma çabaları doğru değildir. Devletin genel müdürü usulünce, devlet adabınca davet edilir. Savcılığa gelir, savcılıkta bu bilgileri verirdi. Gözaltına almak, -geceyi karakolda geçirdi- bugün burada ifade almak bir algı oyunudur. İşi siyasallaştırma çabasıdır.

Elektrik akımı felaketinde ifadeler ortaya çıktı: Boruyu değiştirmedik, çünkü bizim işimiz değildiElektrik akımı felaketinde ifadeler ortaya çıktı: Boruyu değiştirmedik, çünkü bizim işimiz değildi

İzmir'deki elektrik akımı faciasında genel müdürler gözaltındaİzmir’deki elektrik akımı faciasında genel müdürler gözaltında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.