DÜNYA KUPASI 2026 72 Maç 48 Takım 12 Grup ⚽ Canlı Sonuçlar Fikstür 🏟️ Stadyumlar Hikayeler Keşfet → Dünya Kupası 2026 DÜNYA KUPASI 2026 Keşfet →

İzmit Belediyesi soruşturması: Başkan Hürriyet’in şoförü gözaltında

CHP’li İzmit Belediyesi’ne yönelik soruşturmalarda yeni gelişme var: Başkan Fatma Kaplan Hürriyet’in eski şoförü de gözaltına alındı.

Siyaset 9 Temmuz 2026

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde CHP’li İzmit Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı listesine bir isim daha eklendi. Edinilen bilgilere göre, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in uzun yıllar makam şoförlüğünü yapan Hüseyin Ergül polis ekiplerince gözaltına alındı.

Ergül’ün hangi soruşturma kapsamında gözaltına alındığına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul’a götürüleceği aktarıldı.

İzmit Belediyesi’nde soruşturma derinleşiyor

İzmit Belediyesi’nde daha önce de Hürriyet’in 2019-2024 yılları arasında özel kalem müdürlüğünü yapan Ümit Duygu Çetiner, belediye tarafından hazırlanan “Leyla Hanım” filminin yapımcısı Koral ve eski Satın Alma Müdürü Mehmet Şevket Verit hakkında işlem yapılmıştı.

Soruşturmada bazı isimler serbest bırakılırken eski Satın Alma Müdürü Mehmet Şevket Verit tutuklanmıştı. Son gözaltıyla birlikte belediye çevrelerinde sürecin kapsamının genişleyebileceği yorumları yapılıyor.

Fatma Kaplan Hürriyet 2019 yerel seçimlerinde İzmit’i AK Parti’den almış, 2024 seçimlerinde ise oy oranını artırarak belediye meclisinde çoğunluğu da elde etmişti. CHP çevrelerinde peş peşe gelen gözaltıların Hürriyet’e yönelik olası bir soruşturmanın zemini olup olmadığı tartışılıyor.

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.