Kentsel dönüşüm için kira yardımı 5 bin 250 TL’ye yükseltildi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşümlerde kira yardımının 5 bin 250 TL'ye yükseltildiğini duyurdu. Ayrıca Erdoğan, riskli evlerin yeniden inşasında devletin maliyetlerin yarısını karşılayacağını söyledi.

Siyaset 22 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Yüzyılın Dönüşümü Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'nde.

Sultanahmet Camii 5 yıldır restorasyondaydı. Dün Ramazan Bayramı’nın ilk günü açılan Sultanahmet Camii’nin açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuşma yaptı. Erdoğan’a TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu eşlik etti.

Sultanahmet Camii’nin İstanbul’un en önemli sembollerinden biri olduğunu söyleyen Erdoğan, “Burası, sadece bir cami değildir. Medresesi, kasrı, arastası, hamamı, çeşmesi, sebili ve diğer pek çok birimiyle burası kelimenin tam anlamıyla külliyedir” dedi. Muhalefetin iktidara geldiğinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kaldıracağını söyleyen Erdoğan’ın bu konuşmasının ardından ‘yuh’ sesleri yükseldi. Erdoğan, ‘yuh’ demenin yetmeyeceğini söyledi ve “Kardeşlerim, tabii yuh yetmez, 14 Mayıs’a kadar gece gündüz çalışacağız ve onları siyasi mevta haline getireceğiz. Terör örgütüyle el ele olanlardan başka bir şey beklenebilir mi? Öyleyse 14 Mayıs bunların sonu olmalı” diye konuştu.

Bu açılışın ardından Gaziosmanpaşa’ya giden ve burada Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni’nde konuşan Erdoğan, kentsel dönüşüm için ‘yarısı bizden’ kampanyası başlatacaklarını söyledi.

Erdoğan, “Riskli evler için ister yerinde ister rezerv alanda inşa edilecek yeni evlerin maliyetinin yarısını devlet olarak biz karşılayacağız. 120 metrekare 3+1 ev için 900 bin TL devletten, kalan tutara 10 yıl vade. 100 metrekare 2+1 ev için 750 bin TL devletten, kalanı 10 yılda ödenecek” dedi. Ayrıca Erdoğan, İstanbul’da kira yardım tutarının 3 bin 500 liradan 5 bin 250 liraya yükseltileceğini de açıkladı.

Erdoğan, kendisinin iktidarda olduğu sürece faizin yükselemeyeceğini de savunarak “Amerika’da faiz yükselebilir, Avrupa’da yükselebilir. Türkiye’de düşecek. Enflasyon da faizle birlikte düşecek. Milletim 21 yıldır bize güvendi ve hep arkamızda durdu” dedi.

Erdoğan'dan seçime 23 gün kala doğalgaz müjdesi: Bir ay boyunca ücretsizErdoğan’dan seçime 23 gün kala doğalgaz müjdesi: Bir ay boyunca ücretsiz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.