İğneyi kendine batırdı: ‘Soğan kafalılar’ diyenlere ‘Eskiden bizden görünenler yapardı’ yanıtı

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, soğan fiyatını eleştirenlere “soğan kafalı” yakıştırması yapılmasına tepki göstererek, "Eskiden bunları sureti bizlerden görünenler yapardı. Onları aramızdan uzaklaştırmayı başardık" dedi.

Siyaset 26 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
  • 10Haber news

Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “Şimdi yeni ürün çıkmaya başladı ya soğan fiyatları aşağı gitmeye başladı. Ben de onlara diyorum ki, git cücüğüyle oyna biraz cücüğüyle” sözlerine gönderme yapan Kılıçdaroğlu, kendi siyasal hareketine yönelik de bir özeleştiri verdi.

Sosyal medyada bir paylaşım yapan Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Soğan, cücük hakaretleri ediliyor. Soğan kafalı diye paylaşım yapıyorlar. Ben neyin huzurundayım biliyor musunuz? Eskiden bunları sureti bizlerden görünenler yapardı. Makarnacı, kömürcü diye alay edilirdi fakirle fukarayla. Çok şükür onları aramızdan uzaklaştırmayı başardık. Çok zor oldu ama başardık, vallahi de billahi de. Biz halkçı olma mücadelesi verdik ve kazandık. Saraylılar ise zenginleşti. Çok zenginleşti. Artık fakirle fukarayla alay ediyorlar. Soğan, peynir, yağ onlar için komik şeyler. Allah’ımıza şükürler olsun ki, biz değiştik” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Ne soğan ne patates ne salatalık derdi var, ne dert varsa biz çözdükErdoğan: Ne soğan ne patates ne salatalık derdi var, ne dert varsa biz çözdük

Kılıçdaroğlu, 30 lirayı geçen soğan fiyatlarını eleştirdiği bir videoyu 9 Nisan’da sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Kılıçdaroğlu, eline aldığı soğanla evinin mutfağından seslenmiş ve “Ben geldiğimde demokrasi, bolluk bereket gelecek. Ama o kalırsa elimdeki soğanın kilosu olacak 100 lira” demişti. Muhalefet miting alanlarında, esnaf ziyaretlerinde sürekli soğan fiyatlarını eleştiriyor.  İktidar kanadından ise “Biz Togg diyoruz adamlar soğan diyor. Biz TCG Anadolu diyoruz adamlar sarımsak diyor” açıklaması gelmişti.

Soğan polemiği iktidar ve muhalefetin seçmenleri arasında da sosyal medyada polemik konusu olmaya devam ediyor.

Hayat pahalılığı gündemin üst sırasına geri döndüHayat pahalılığı gündemin üst sırasına geri döndü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.