Kılıçdaroğlu ilk kez açıkladı: Muharrem İnce’ye bir teklif yapıldı

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında Muharrem İnce'ye bir teklifin yapıldığını söyledi. Muharrem İnce'den sosyal medya üzerinden yanıt geldi.

Siyaset 6 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk’te Serap Belet ve Kürşad Oğuz’un moderatörlüğünü yaptığı ‘Olaylar ve Görüşler’ programına konuk oldu. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu Memeleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye bir teklifin yapıldığını dile getirdi.

Ayrıntılara girmek istemediğini belirten Kılçdaroğlu, “Sayın İnce’yi ziyaret ettiğimiz toplantıda değil ama teklif yapıldı. Ayrıntıya girmek istemem. İşin özeti; teklif yapıldı. Bana göre üzerimize düşeni yaptık. Karşı tarafı suçlamak istemem. Bana göre bize düşeni yaptık. Karşı tarafı suçlamak gibi hakkım yok benim. Ben Muharrem Bey’e böyle haksızlık yapmak istemem. Sonuçta beraber çalıştık. Cumhurbaşkanı adayımızdı, grup başkan vekilimizdi. Haksız bir eleştiri yapmak istemem. Ben Muharrem Bey’in düşüncelerine saygı göstermek zorundayım. ‘Niçin böyle düşünüyorsunuz’ diye suçlamam asla doğru değil. Büyük ihtimalle 4 adayla gidilecek, bu saatten sonra neyi değiştireceksiniz?” dedi.

İnce’den yanıt: Teklif yapılmamıştır

Memleket Partisi’nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu’na sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. İnce şunları söyledi:
“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile partimizi ziyareti sırasında; deprem bölgesini, sandık güvenliğini, trolleri konuştuk. Kendisi tarafından bana ittifak ile ilgili hiçbir teklif yapılmamıştır. Kendisiyle tüm iletişim kanallarımız açık olmasına rağmen bu konuda hiçbir görüşmemiz olmamıştır.”

‘5’li çete’ler aday olmamı istemedi’

Kılıçdaroğlu, ‘5’li çete’ olarak adlandırdığı sermaye grubunun kendisinin aday olmasını istemediğini belirterek şöyle konuştu:

“5’li çeteler benim Cumhurbaşkanı adayı olmamı asla istemedi. 418 milyar doları götürenler, kul hakkı yiyenler, yolsuzluk yapanlar asla istemediler. Engel olmak istediler. Bunların para gücü var, imkanları var, herkesi satın alacaklarını düşünüyorlar. Allah şahittir ne onların paralarına ne 1 centine ne 1 kuruşuna asla ihtiyacım var. Sarayda değil Çankaya’da yaşayacağım. Sade hayat yaşayacağım. Hayalim, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi. Akdeniz havzasının en güçlü olacak bir ülke. Bunu yaratacağız, hiç endişem yok. Zengin, güçlü, sözü dinlenen, teknolojiye imza atan Türkiye. Para var bizde.

O 418 milyarın nerelere gittiğini çok iyi biliyorum. Yurt dışında hukukçularla görüştüm. Kimin parası hangi bankada? Kuruşu kuruşa biliyorum. Belediye başkanlığı yapanlar ve yapmış olanlar dahil. O paraların tamamını getireceğiz.”

CHP çevresinde bol dedikodulu ve belden aşağı vuruşlu bir vekalet savaşıCHP çevresinde bol dedikodulu ve belden aşağı vuruşlu bir vekalet savaşı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.