Kılıçdaroğlu’ndan adalet arayan Büyükışık’a ziyaret

Emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık'ın oğlu Dorukhan Büyükışık'ın şüpheli ölümüne ilişkin dosyada belirsizlik sürerken, CHP lideri Kılıçdaroğlu, baba Büyükışık'a yaptığı ziyaretin ardından 'Bu durum adı konmamış bir cinayettir' dedi.

Siyaset 13 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık’ın oğlu Dorukhan Büyükışık’ın 2018 yılında İzmir’de şüpheli şekilde ölü bulundu. Baba Ethem Büyükışık oğlunun şüpheli ölümünden sonra olayı araştırmaya başladı. Soruşturmada ortaya çıkan tuhaflıklar ve usulsüzlükler  karşısında başta dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olmak üzere yetkili birçok isimle görüşen Ethem Büyükışık olayın aydınlatılması konusunda büyük bir mücadele yürüttü.
En son yaşanan usulsüzlükleri kamuoyu ile paylaşan Ethem Büyükışık siyasilerin de dikkatini çekti.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pazartesi akşamı Ethem Büyükışık’ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bu durum adı konmamış bir cinayettir” ifadelerini kullanarak, 5 yıldır birçok delil ve ispata rağmen hiçbir yetkilinin harekete geçmediğine dikkat çekti.

https://x.com/kilicdarogluk/status/1701529282659455467?s=20

Yaklaşık 2,5 saat Ethem Büyükışık’ı dinleyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” dediği öğrenildi.

Generalin oğlunun ölümü soruşturmasında Emniyet harekete geçti: Polislere soruşturmaGeneralin oğlunun ölümü soruşturmasında Emniyet harekete geçti: Polislere soruşturma

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.