Kılıçdaroğlu’ndan Sarıgül ve Aksakal’a ziyaret

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'ü ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ı ziyaret etti.

Siyaset 7 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ü ve Demokratik Sol Parti (DSP) Önder Aksakal’ın ziyaret etti.

TDP Genel Merkezinde basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından, Kılıçdaroğlu ve Sarıgül açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, görüşmede Sarıgül ile Türkiye’nin ve deprem bölgesinin sorunlarını, siyasette bulundukları noktayı ele aldıklarını belirterek, güzel bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gelecek süreçte Türkiye’nin değişime ihtiyacı olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin bir bahar havasına ihtiyacı var. Bu bahar havasını yakalamak, Halil İbrahim sofrasını büyütmek zorundayız. Türkiye’de anneler, babalar, öğrenciler, gazeteciler, televizyoncular, hayatın her alanında çalışan insanlar büyük bir endişe duyuyorlar. Bu endişeyi ortadan kaldırmamız lazım. Bunun için beraber, birlikte olmak lazım. Birlikte Türkiye’yi yeniden inşa etmek, demokrasiyi getirmek lazım. Kadın-erkek eşitliğini sağlamak lazım. Sabahın köründe, insanlar düşüncelerini açıkladılar diye evleri basılmamalı. Eğer biz demokrasiyi getireceksek, o zaman siyaseten görevimizi yerine getirmiş olacağız. Dolayısıyla bu ayrıntıları Sayın Sarıgül ve arkadaşlarıyla oturduk, konuştuk, dertleştik. Güzel bir görüşme oldu. O nedenle Sayın Sarıgül’e ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ederim.”

Kılıçdaroğlu ilk kez açıkladı: Muharrem İnce'ye bir teklif yapıldıKılıçdaroğlu ilk kez açıkladı: Muharrem İnce’ye bir teklif yapıldı

‘Sorumluluğumuzun bilincindeyiz’

Mustafa Sarıgül de konuşmasına, “Türkiye Cumhuriyetimizin inşallah 13. Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve değerli arkadaşlarını Türkiye Değişim Partimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duydum.” ifadeleriyle başladı.

Kılıçdaroğlu ile ne zaman bir araya gelseler, Türkiye’nin sorunlarını konuştuklarını belirten Sarıgül, bugün de çok güzel bir görüşme gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Sarıgül, TDP olarak demokratik parlamenter sistemden yana olduklarını hatırlatarak, “Tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü Meclis, bağımsız yargıyı arzu ediyoruz. İnanıyorum ki Türkiye’mizi demokratik parlamenter sisteme geçirecek, Türkiye’mizi raylarına oturtacak aday, Sayın Kılıçdaroğlu’dur. TDP olarak sorumluluğumuzun bilinci içindeyiz. Bugünler, birleşme günü, armudun sapı, üzümün çöpü deme günü değil.” diye konuştu.

TDP olarak Kılıçdaroğlu’nu partilerinin genel merkezinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Sarıgül, “14 Mayıs seçimlerinde demokrasi, barış, özgürlük, ulusal birlik, inançlara saygı, laiklik, kardeşlik ruhu, toplumsal barış kazansın. 13. Cumhurbaşkanımız yolunuz açık olsun, Allah’ım sizi her zaman korusun” dedi.

Mustafa Sarıgül’ü ziyaret eden Kılıçdaroğlu, daha sonra Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Merkezi’ne gitti.

Kılıçdaroğlu’nu kapıda DSP Genel Başkanı Önder Aksakal karşıladı. İki lider, DSP Genel Merkezi’nde görüşme yaptı.

Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu, “15 Mayıs’ta yeni bir Türkiye’ye uyanacağız. Huzuru, farklı düşüncelere saygıyı, dayanışmayı ve karşılıklı söylenjenlerin ne kadar sağlıklı dinlendiğini göreceğiz. Bizi kabul ettikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

‘Cumhurbaşkanı adayımıza başarılar diliyorum’

Önder Aksakal ise “Sayın Genel Başkanım çalışma arkadaşlarınızla birlikte bu nazik ziyaretiniz için teşekkürlerimi sunuyorum DSP olarak. Demokrasinin en güzel tarafı siyari partilerin kendi aralarında diyaloglarının sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesidir. Öncelik 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerin ülkemize ve milletimize ve tabii ki tüm adaylarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Demokrasi geleneklerimize yakışır bir seçim yapılmasını temenni ediyorum. Elbette DSP olarak Onursal Genel Başkanımız Bülent Ecevit’ten aldığımız öğreti ve birikimle, milliyetçi vatansever emekten yana sol politikarımızla, yüz yıllık cumhuriyet değerleri, cumhuriyetin Atatürk’ün ilkeleri değerleri ve ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olarak tam bağımsız Türkiye idealine olan bağlılığımızla da çalışmalarımızı yürütüyoruz. DSP için vatan ve bayrak çok önemlidir. 14 Mayıs seçimlerini bir önceki seçimlerden ayıran, günümüzde yaşadığımız hadisleri değer4lendirdiğimiz en önemli özellik, küresel emperyalist yapılarla ve kadim Türk devletinin arasında bir seçim olduğudur. Genel Başkanımıza, Sayın Cumhurbaşkanı adayımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu İstanbul İl Başkanlığına saldırıyla ilgili de, “Arkadaşlar hiç kimse merak etmesin kimse karamsarlığa kapılmasın, emin olun 15 Mayıs’ta bu ülkeye baharı getireceğiz, huzuru getireceğiz. Bu tür olaylar olmayacak, olayları yaratanlar da sürat ile yakalanıp yargılanacaklar kimse üzülmesin. Biz üzülmüyoruz ama tabii böyle bir olayın olmaması bizim arzularımızdan birisi. Bu olmayacak bir daha Türkiye’de” dedi.

Akşener kürsüye kurşunlarla çıktı: Şimdi bu kurşun mu korkutacak bizi?Akşener kürsüye kurşunlarla çıktı: Şimdi bu kurşun mu korkutacak bizi?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.