Kılıçdaroğlu’ndan TBMM Başkanı’na Can Atalay için çağrı

CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a tutuklu vekil Can Atalay için açık çağrı yaptı: Meclis’in arkasına saklanmayın, makamınızın gereğini yerine getirin.

Siyaset 17 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Son CHP kurultayındaki genel başkanlık yarışında Özgür Özel’e mağlup olan ve yakın zamanda bir “çalışma ofisi” ile “vakıf kurma” vesilesiyle siyasi faaliyetlerine devam edeceği öğrenilen Kemal Kılıçdarğlu, tutuklu vekil Can Atalay için Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’a çağrıda bulundu.

 

‘TBMM’yi hiçbir kurum görevlendiremez’

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından dün yaptığı paylaşımda, TBMM Başkanı Kurtulmuş’un TİP Hatay Milletvekili Atalay ile ilgili açıklamasına tepki gösterdi:

“TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ‘TBMM herhangi bir kurum tarafından görevlendirilecek bir yer değildir’ demiş. Milletimizin karnı, bu tür ucuz manipülasyonlara tok… Sayın Kurtulmuş; TBMM, Hatay Milletvekili Can Atalay için görevini yaptı. Milletvekili olarak adı okundu, İnsan Hakları Komisyonuna üye olarak seçildi. Burada görevini yapmayan Meclis değil, Meclis Başkanı olarak sizsiniz. Milletin seçtiği Milletvekilinin hakkını koruyamayan, Adalet Bakanını arayıp da ‘Sizin sözde yargı kriziniz bizi ilgilendirmez, AYM son sözü söyledi, Can Atalay tahliye edilmeli’ diyemeyen sizsiniz. Konuyu çarpıtıp Meclis’in arkasına saklanmayın, o makamın gereğini yerine getirin.”

Can Atalay ile aynı süreci yaşayan Balbay’a sorduk: Bahçeli o gün ‘iyi ki AYM var’ demiştiCan Atalay ile aynı süreci yaşayan Balbay’a sorduk: Bahçeli o gün ‘iyi ki AYM var’ demişti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.