Kılıçdaroğlu’nun bir günü | ‘İki grup benimle uğraşıyor’

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu Niğde ve Denizli'de halka seslendi. Uyuşturucu baronlarının ve 'beşli çete'nin kendisinin cumhurbaşkanı olmaması için uğraştığını söyledi.

Siyaset 5 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Siyasi partiler ve cumhurbaşkanı adayları seçime günler kala il il dolaşıyorlar. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugünkü durağı ise Niğde ve Denizli’ydi. Niğde’de halka seslenen Kılıçdaroğlu, 418 milyar doları geri isteyeceğinin sözünü burada da verdi ve gençlere de seslendi. Türkiye’nin geleceğinin gençlerin elinde olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Umudunuzu hep yurtdışına bağladınız. Sizin hayalleriniz Bay Kemal’in elinde olacak hiç endişe etmeyin. Benim size sözüm var en rahat eleştirebileceğiniz cumhurbaşkanı bu kardeşiniz olacak” dedi.

KPSS’de derece yapmasına rağmen elenenlerin hakkının yendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bu nedenle mülakatı kaldıracaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da mülakatı kaldırma vaadi olduğunu hatırlattı ve “Ben 22 yıldır söylüyorum o da şimdi kaldıracağım demeye başladı. Elinden tutan mı var? Kaldırsana kardeşim, kaldır!” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu Denizli ve Niğde’de daha çok sosyal destek vaatlerine yer verdi. Özellikle çiftçilere vaatleri büyük alkış aldı.

Kılıçdaroğlu’na Niğde’de eşlik eden isim ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu. Yavaş da halka seslendi ve “‘Rozetimizi çıkardık, bütün Ankaralılara hizmet edeceğiz’ dedik. Biz asla zafer kazanmadık. Zafer kazanmak için karşımızda düşman olması lazım. Bizim Türkiye’nin hiçbir yerinde düşmanımız yok. Seçmene bir şey deme hakkımız yok. İnsanların gözünü boyamak için biraz milliyetçilik, biraz muhafazakarlık sosu veriyorlar. Millet İttifakı’na oy vereceklerin de, Cumhur İttifakı’na oy vereceklerin de başımızın üstünde yeri var. Toplumu dindar, dindar olmayan diye ayırıyorlar. Kimin dindar olup olmadığını Allah’tan başkası bilmez. Birleşe birleşe kazanıyoruz”  diye konuştu.

Denizli’deki konuşmalarda ise sosyal devlet vurgusu ön plandaydı.

Kürsüye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, daha önceki mitinglerinde gençlerin işsizliğine ve çalışma hayatındaki staj mağduriyetlerine çözüm bulacağı vaadini yineledi.

Kılıçdaroğlu’nu Denizli’de karşılayan coşkulu kalabalık arasında eğlenceli ve samimi dövizler dikkat çekti.

‘Benim mutfağımı biliyorsunuz’

Çocukların okuldaki beslenme problemini sosyal devlet olarak çözecekleri konusunda annelere söz veren CHP Genel Başkanı, “Aile destekleri sigortasını getireceğiz. Hiçbir ailenin geliri asgari ücretin altında olmayacak. Asgari ücret kadar ödenecek kadar parayı kadının hesabını sosyal devlet yatıracak. Kadın gidecek emekli gibi işçi gibi memur gibi düzenli gelirini alacak” dedi.

“Ben sizden birisiyim. Halktan birisiyim. Eskiden neyse şimdi de aynısıyım. Mütevazi bir evde oturuyorum. Zaten mutfağımı çoğunuz biliyorsunuz. Dolayısıyla benim saraylarda oturmak gibi bir alışkanlığım yok. Çok zengin bir aileden de gelemedim. Dolayısıyla ben Allah nasip eder, siz seçerseniz saraya değil Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankaya’sına gideceğim” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Herhangi bir ülkenin cumhurbaşkanı, egemen bir gücün devlet başkanı tarafından bak ha beni kızdırma, senin mal varlığını bulurum, millete açıklarım diyorsa eğer orada beka sorunumuz var demektir. Çünkü, onun iradesi teslim alınabilir demektir. Oysa bu sorulsaydı bana şunu söylerdim: Benim mal varlığımı araştırmazsanız namertsiniz derdim. Hiç meraklanmayın bizim verilmeyecek hiçbir hesabımız yoktur.”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Polise mesai, öğretmene atama müjdesi

“Bizim güvenliğimizi sağlayan polis kardeşlerim içinde bir şey söylemek isterim. Onlar, gerçekten de onlar çok zor koşullarda görev yapıyorlar. Onlar anlatamıyorlar ama ben onların hangi koşullarda görev yaptığını biliyorum. 12 saat, 13 saat, 14 saat görev yapıyorlar. Bazen 24 saat bile evlerine gidemiyorlar. Dolayısıyla büyük sıkıntıları var. Polis intiharlarını da biliyorum. Bu mesleğin zor bir meslek olduğunu da biliyorum. Onların da aileleri var onların da çocukları var. Onlarda huzur içinde yaşamak isterler onlar da günde 8 saat çalışıp diğer saatlerde istirahat etmek isterler. O nedenle bunu gayet iyi, biliyorum. Polis kardeşlerime de sözüm var. 100 bin güvenlik görevlisi alacağız, polisler 8 saat görev yapacaklar ve evlerine gidecekler.

Öğretmenlere müjdem var. Bütün köy okullarını yeniden açacağız. Cumhuriyetin 100. Yılında 100 bin öğretmen atamasını yapacağız. Bu sorunu da büyük ölçüde çözeceğiz.”

‘Yemezler, hepsini getireceğim’

“Beni istemeyen iki grup var. Bir, beşli çeteler; iki, uyuşturucu baronları. İkisiyle de mücadele edeceğim. Uyuşturucu baronlarını kökünü kazıyacağım. Gencecik evlatlarımızı zehirliyorlar. Onu bitireceğim. Sınırlarımız yol geçen hanına döndü. Onu da biliyorum. En geç iki yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimi, Suriye’ye uğurlayacağım. Bay Kemal, kul hakkı yemez ve kul hakkı yedirmez. Ben bunu söylüyorum, onlar da söylesinler kul hakkı yedirmeyeceğim diye. Niye söyleyemiyorlar, niye dillendiremiyorlar. Ben onların ne yediklerini gayet iyi biliyorum. Öyle mal varlığını alacaksın, Amerika’ya götüreceksin, gökdelen dikeceksin, Muhammed Ali Clay’in çiftliğini alacaksın, İngiltere’de Londra’da, Chelsea’de villalarda oturacaksın, Bay Kemal bunu seyredecek. Yemezler. Hepsini getireceğim.”

İHA’lar hangara gidecek iddialarına videolu yanıt

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yoğun miting programlarını tamamlarken bir yandan da sosyal medyadan paylaştığı videolara yenilerini ekliyor.

Kılıçdaroğlu’nun son videosunun konusu, bir süredir Cumhur İttifakı’nın seçim propagandası için yoğun biçimde kullandığı savunma sanayisiydi.

Videosunda seçilirse İHA ve SİHA’ları hangara kaldıracağına dair iddialara yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Tüm bu yalanları sesleri bile titremeden söylüyorlar. Biliyorum, büyük bir çoğunluğunuz bunların yalan olduğunun elbette farkında. Ya devletin savunmasını, ordusu bile bir seçim propagandasına dönüştürdüler. Siz hiç böyle bir propaganda gördünüz mü geçmişte? Yüz yıllık savunma sanayimizin hiç böyle kullanıldığını gördünüz mü? Duydunuz mu? Yapılmadı. Vallahi yapılmadı. Neden? Çünkü bazı şeyler kutsaldır, hepimizin ortak meselesidir. Burada bir ayrışma olmasın diye sorumlu bir siyasetçi bunu katiyen yapmaz. Ama Erdoğan nere sorumluluk nere” dedi.

Yunanistan’ın silahlandığı adaları sordu

Savunma sanayisinin siyasallaştırılmasının çok sakıncalı olduğunun altını çizen CHP Genel Başkanı, şunları söyledi:

“Mesele bu gemilerin mühendislerini AK Partili, CHP’li, İYİ Partili diye ayırabilir misiniz? Ayıramazsınız. Parti başka, Türk devleti başka. Devlet söz konusu olunca yoktur birbirimizden farkımız. Anlamıyorlar, bu kafayla devlet kalmaz devlet. Söz konusu Türkiye ise hangi mühendisin hangi partiye oy attığının zerre önemi olabilir mi? O zaman neden saray propagandasını yapıyor? Neden devletin savunma sanayisini siyasallaştırıyor? Ya düşünsenize, gemiyi, ordunun gemisini AK Parti seçim otobüsüne döndürdüler. İnanılmaz şeyler yaşıyoruz bu seçimde. AK Parti, devleti tehlikeye atıyor, farkında bile değil. Çünkü umurunda bile değil. Parti devleti demek, devletin büyük bir riske atılması demektir. Bu konudaki tavrımı net söyleyeyim, devletin taşıyıcı kolonlarını kırdılar. Devlet sallanıyor, devlet. Ben Allah korusun bir deprem olmadan o kolonları güçlendireceğim.

Politik tartışmalarımız ne olursa olsun ordumuz bunun dışında kalmak zorunda. Bayrakla nasıl kampanya yapılamıyorsa ordunun gemisiyle de yapılmamalı. Çünkü ülkemizin bağımsızlığı ve milli menfaatleri her şeyin üzerindedir. Son olarak şunu da ekleyerek bitireceğim; sürekli iftira atanlar Yunanistan’ın silahlandırdığı adalarla ilgili bir şey yaptılar mı? Her şeyleri palavra sevgili halkım. Her şeyleri yalan. Ama sabredin. Devlet yine devlet olacak.”

Seçime 10 gün kala ‘gri tik’

Öte yandan dün Kılıçdaroğlu’nun Twitter hesabında dikkat çeken bir değişiklik yaşandı. Seçime 10 gün kala Kılıçdaroğlu’nun hesabına “gri tik” verildi. Twitter bu işareti, kendi tabiriyle “bir devlet kurumunu veya yetkilisini ya da çok taraflı bir kuruluşu temsil ettiğini bildiği” hesaplara veriyor.

 

Cambridge Analytica iddiasını açtı: hackerlera ödeme yaptılar

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mitinglerinin ardından dün akşam KRT TV yayınında Yavuz Oğhan ve Selen Yalaz’ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu geçen günlerde yaptığı “Cambridge Analytica” uyarısıyla ilgili soruya yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi Başkanı Fahrettin Altun’a bildiklerini açıklama çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, ABD ziyaretindeki 8 saate dair iftira kurgular hazırlanması için hackerlarla anlaşıldığını ve bitcoinle ödemeler yapıldığını ileri sürdü. Kılıçdaroğlu’nun bu iddiayı gündeme getirmesinden kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan da sosyal medya hesabından “o 8 saati biliyoruz” imasında bulundu.

“Neyin önünü almaya çalışıyormuşuz? Bildiğini açıklasın niye açıklamıyor? Bu yönde bir bilgi geldi ama her gelen bilgiyi hemen kullanmıyoruz. Bunu doğrulatmamız lazım. Sonra doğrulattık bazı kanallardan. Yurt dışında deep fake denilen yöntemle ses ve görüntüleri değiştirerek olumsuz propaganda yapabilirler. Yurt dışından bazı hackerlarla sözleşme yapıldı ve onlara Bitcoin üzerinden ödeme yapıldığı yönünde bilgiler geldi. Bunu yapanlar uluslararası casus şebekelerinin tuzağına düşmüş durumdalar. Çünkü onlar bütün bunları biliyorlar zaten. Buradan iftiralarla beni suçlamak istiyorlar. Ben de bunu açıkladım. Şimdi paniğe kapıldılar, ‘biz biliyoruz neyin önünü almaya çalıştığınızı'” dedi.

Konuya dair hazırladığımız haberin tüm ayrıntılarına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Gece yarısında memurlara seslendi

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gece yarısı bir video daha yükledi ve bu kez memurlara seslendi.

Memurlara yönelik vaatlerini sıralayan Kılıçdaroğlu “Kısa, net bir video daha. Memurlar perişan edilmiştir. Açıkça söylemek gerekirse tarumar edilmiştir. Evleri barkları viranedir, borca sürüklenmişlerdir. Ben bu haksızlığa seyirci kalamam” dedi.

2012 yılında en düşük memur maaşının asgari ücretin 2.5 katı olduğunu, şu anda ise bu oranın 1.4’e kadar düştüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, seçilirse bu oranı tekrar 2.5’a yükselteceğinin sözünü verdi.

“Sevgili memur kardeşim, Bay kemal hayatının 27,5 yılını memuriyette geçirdi. Memurlara baharı getirecek biri varsa bu bay Kemal’dir” dedi.

İşte Kılıçdaroğlu’nun o paylaşımı:

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.