Kılıçdaroğlu’yla Bayraktar kardeşler polemikte: Uzay hepinize yetecek kadar geniş

Kılıçdaroğlu’nun 'Havacılık ve Uzay Merkezi' kurma vaadi, Bayraktar kardeşler ile arasında polemiğe yol açtı. Bayraktarlar, merkez için ABD’deki Özmen çiftini adres gösteren Kılıçdaroğlu’na tepki gösterirken, Kılıçdaroğlu 'Siyasallaşmayın, uzay hepinize yetecek kadar geniş' dedi.

Siyaset 29 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün yeni bir video paylaştı, Atatürk Havalimanı’nı “Havacılık ve Uzay Merkezi” haline getirmeyi vadetti. Bunu ABD’de son derece önemli başarılar kaydeden Eren ve Fatih Özmen çifti ile yapacağını söyleyen Kılıçdaroğlu’na tepki Bayraktar kardeşlerden geldi.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Havacılık ve Uzay Merkezi’nin kurulması için ABD’deki Sierra Nevada Şirketi’nin (SNC) sahipleri Eren Özmen ve Fatih Özmen’i adres gösterdi. Gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, “Gidin ‘Google’a bu isimleri yazın. Ne cevherlerimiz var, görün. Uzay meraklıları bilir. Özmen Ailesi’nin yönetimindeki SNC, NASA’nın en önemli projelerinde kritik ürünler ve hizmetler geliştirmiş, dünyanın havacılık devi Amerika Birleşik Devletleri’nde milyarlarca dolarlık değere sahip bir şirkettir” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havaalanı projesiyle gündeme geldiler: Sierra Nevada şirketi ne yapar, neden önemlidir?Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Havaalanı projesiyle gündeme geldiler: Sierra Nevada şirketi ne yapar, neden önemlidir?

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, 7. TeknoFest’in açılışında Kılıçdaroğlu’na göndermede bulunarak “Bu meydan (Atatürk Havalimanı) geleceğini yabancı şirketlerin güdümünde görenlerin değil Türk istiklâlini Türk gençlerinde görenlerin meydanıdır” dedi.

Baykar CEO’su Haluk Bayraktar ise, Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TeknoFest etkinliklerinde çekilen fotoğraflarla birlikte Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Milyondan fazla gencin yarıştığı, dünyanın en iyisi Milli Teknoloji Projelerinin sergilendiği TeknoFest’e ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı’nı ABD’li bir şirkete verme fikri… Halen ‘en iyisini’ Türklerin değil de ABD şirketlerinin yapabileceğini zannetmek… Nuri Demirağ’ın uçaklarını toprağa gömen zihniyet hiç değişmemiş.”

Kılıçdaroğlu, Bayraktar’ın paylaşımına şu yanıtı verdi:

“Bu kadar siyasallaşmayın Sevgili Haluk Bey. Siz ailece bizim için çok değerlisiniz. Bir partinin seçim propagandası olmak size yakışmaz. İstikbalde başarılı bütün Türk girişimcilerimize yer var. Uzay hepinize yetecek kadar geniş.”

TEKNOFEST, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda başladıTEKNOFEST, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda başladı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.