Kurum’dan Kürt açılımının ardından Alevi açılımı

Yakın zamanda Diyarbakırlılar buluşmasında Kürtçe konuşup halay çekmesiyle dikkatleri çeken Ak Parti’nin İBB adayı Murat Kurum bu kez de cemevi temel atma törenine katıldı ve ‘şehri adaletle yöneteceğini’ söyledi.

Siyaset 22 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Ak Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Murat Kurum 16 Şubat’ta İstanbul Güngören’deki Diyarbakırlı Hemşehri Buluşması Programı’na katılmış, burada Kürtçe konuşarak halay çekmişti. “Kurum İstanbul’daki Kürtlerin oyunu almak için açılım yaptı” teşhisine yol açan hamleye DEM Parti’den “Bizim karnımız böyle şovlara tok” açıklaması gelmişti.

Murat Kurum dün de Aleviler üstünden inanç özgürlüğü mesajı verdi. Kurum Bahçelievler’deki cemevinin temel atma törenine katıldı. Törende Kurum’u Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Boztepe, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, MKYK Üyesi Metin Tarhan, Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Ufuk Emre Bektaş ve beraberindeki heyet karşıladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören protokol konuşmalarıyla devam etti. Ardından protokolün sahneye çıkıp butonlara basmasıyla birlikte cemevinin ilk beton harcı döküldü.

‘Her İstanbullunun başkanı olacağım’ vaadi

Temel atma töreninde konuşan Kurum “İstanbul bütün Anadolu’yu ve Trakya’yı kucaklayan, yaşatan ve onlarca umudun kapısı olan bir şehrimizdir. İstanbul, Kafkasya’dan Balkanlar’a kadar gönül coğrafyamızdan göç etmiş kardeşlerimize yurt olmuş bir şehrimizdir. Ve bu şehirde hepimiz hemşeriyiz, buraya aitiz” dedi.

Kurum şöyle konuştu:

“Cem olmayı, birlik olmayı, beraber olmayı amaçlayan bu gönül mekanının temellerini atarken şunu da açıkça söylemek isterim: 31 Mart’ta Allah nasip eder ve İstanbullu hemşerilerimiz de bizi layık görürse her İstanbullu kardeşimin, her İstanbullu hemşehrimin başkanı olacağım. Her evin kardeşi, evladı olacağım. Farklılıklarımızı zenginlik olarak göreceğim. Biz Fatih Sultan’dan sadece bir coğrafya teslim almadık. Aynı zamanda bir ruh, bir felsefe, bir yönetim anlayışını miras aldık.

Bu yönetim anlayışının en önemli unsuru da hiç şüphesiz adalettir. Hizmette ötekileştirme, hizmette imtiyaz olmaz, hizmette ancak ve ancak adalet olur. Görevi devraldığımız bu şehri adaletle yöneteceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Her şeyi yerli yerine koyacağımızdan, herkesin hakkını alacağından, İstanbul’un hakkını İstanbul’a teslim edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü biz gönüller yapmaya geliyoruz. Bu şehrin her ilçesine, her semtine, her mahallesine adaletle hizmet götüreceğiz.”

Murat Kurum’dan İliç savunması: Orayı 135 kez denetledikMurat Kurum’dan İliç savunması: Orayı 135 kez denetledik

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.