Mansur Yavaş: Akşener’in çağrısı etik değildi

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 14 Mayıs seçimleri için kendisine yaptığı 'aday ol' çağrısını etik bulmadığını söyledi.

Siyaset 7 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 14 Mayıs seçimleri için kendisine yaptığı ‘aday ol’ çağrısını etik bulmadığını söyledi. Yavaş ”Oybirliği olsaydı aday olurdum, kazanacağımı düşünüyorum” dedi.

2019 seçimlerinde Ankara’yı İYİ Parti ve CHP’nin ittifakıyla kazanan Yavaş bu seçimlerde de favori olarak gösteriliyor. Ancak Yavaş 14 Mayıs seçimlerinde aday olmadığı için bu sefer İYİ Parti tarafından hedef alınmakta. Akşener, Yavaş’a ‘korkak’ göndermesi yaparken Ankara’da da karşısına aday çıkardı.

‘Oybirliği olsaydı aday olurdum’

Habertürk yayınına katılan Yavaş, Akşener’in 14 Mayıs’ta kendisine yaptığı adaylık çağrısının etik olmadığını söyledi. Yavaş Akşener’le ilgili soruya şöyle yanıt verdi: ”Ben kırgın falan değilim. Aday olmadı diye ben suçlanıyorum. Ben bunu artık en son Ulus’taki halde basın sorduğu zaman cevapladım. Gerçekten aday olmamı istiyorsanız, ‘hadi çık gel aday ol’ demekle olmaz, başka partide kaydım var. Sayın Davutoğlu da söylemiş ‘Sayın Yavaş’ın aday olmasını düşünüyorsanız ben getireyim masaya’ demiş. Bir gün önce beni arayıp ‘teklif getireceğim, böyle bir şey düşünür müsünüz’ demesi lazımdır. Bu süreçte adaylığımla ilgili her yerde şunu söyledim, ‘altılı masa aday gösterirse aday olurum’. Herkes korkak diyordu. Ümit Özdağ da aday olmamı istiyordu. Aday olmalı mıydım hemen? Ankette kim çıkıyorsa bakılırdı. Ben zaten söyledim oybirliği olsaydı olurdum. Kazanacağımı düşünüyorum. Daha fazla konuşmak istemiyorum.”

‘Ortada müşterek bir durum vardı’

Yavaş ‘ittifak’ eleştirilerineyse şöyle yanıt verdi: ”Ben 31 Mart akşamına kadar millet ittifakının başkanı olarak görüyorum kendimi. ‘Biz CHP’ye belediye başkanı seçtirmek için mi bir araya geldik’ söylemi doğru değil. Balıkesir, Denizli’yi kazanmış olsaydınız CHP de size kazandırmış olacaktı. Müşterek muhalif bir tutum vardı ortada.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.