Mansur Yavaş’tan istifa eden İYİ Partili Köylüoğlu’na ‘Hayırlı olsun’ telefonu

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, yerel seçimlere ilişkin partisiyle yaşanan fikir ayrılıkları nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıkladı. 10Haber'e konuşan Köylüoğlu istifa kararının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın arayarak 'Hayırlı olsun' dediğini söyledi.

Siyaset 9 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nda (GİK) alınan kararla birlikte yerel seçimlere 81 ilde ittifaksız gidilmesi parti içerisinde tartışma yarattı. İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu ve beraberindeki yöneticiler, yerel seçimlerde Ankara’da işbirliğine gidilmemesi üzerine istifa etti.

Köylüoğlu ve ekibi Ankara’da Mansur Yavaş’ın desteklenmesi gerektiği görüşünü savunuyordu. İstifa kararının ardından ulaştığımız Köylüoğlu 10Haber’in sorularını yanıtladı.

Köylüoğlu’nun sorularımza verdiği yanıtlar şöyle:

‘Amaç kaybettirmek olmamalı’

Ankara’da Mansur Yavaş’ın desteklenmesi gerektiğini mi düşünüyorsunuz?

Mansur Yavaş’ın desteklenmesi daha önce de yaptığımız bir şey. İşbirliği yapılarak yerel seçimlere gidilmesi gerektiğini düşünüyorum.

İşbirliği öneriniz sadece Ankara özelinde mi peki?

Belirli büyükşehirlerde işbirliğinin olması gerekli. Mesele kazanmak. Amaç kaybettirmek olmamalı. Kaybet kaybetin bir mantığı yok. Kazan kazan olmalı.

Sayın Akşener ile bu görüşlerinizi paylaştınız mı?

Defalarca söyledik. Kendileri de bize Genel İdare Kurulu kararı olduğunu söyledi. Partinin kararına tabi ki saygılıyız ancak doğru bildiğimiz şeyleri de söylememiz gerekiyor.

‘Aday çıkarmanın kime yarayacağı ortada’

İYİ Parti’nin her yerde aday çıkarmasının Cumhur İttifakı ve Ak Parti’ye yarayacağını mı düşünüyorsunuz?

Kime yarayacağı ortada. Sizin söylediğiniz gibi. Birine yaramasından ziyade kimin kaybedeceği ve partiye bir şey kazandırmak esas mesele. Partinin kazanımlarını korumalıyız ve ona göre politika üretmeliyiz.

İYİ Parti’nin 81 ilde aday çıkarmasının partiye kaybettireceğini mi düşünüyorsunuz?

Oy oranımız belli. Doğru bir şey değil her yerde aday çıkarmak. İttifak kötü bir şey değil. Kötü bir şey olsa önce de yapmazdık. Ancak ittifakı da doğru yapmak lazım. Geçen seferki gibi çırak çıkmamız gerek. Bazı yerlerde de İYİ Parti’nin adayı desteklenmeli.

Mansur Yavaş’tan ‘Hayırlı olsun’ telefonu

Mansur Yavaş ile bu süreçte bir görüşmeniz oldu mu?

Mansur Yavaş istifa kararımdan sonra aradı. ‘Hayırlı olsun’ dedi. Ondan önceki görüşmelerimiz belediye başkanı ve siyasi parti il başkanı arasındaki görüşmelerdir.

Siz ve ekiniz yerel seçimlerde Mansur Yavaş için mi çalışacaksınız?

Bizi hâlâ partiliyiz. Köprünün altından daha çok sular akar. Aklı selimi bekleyip görmek lazım.

İyi Parti'de Mansur Yavaş depremi: Ankara İl Başkanı istifa ettiİyi Parti’de Mansur Yavaş depremi: Ankara İl Başkanı istifa etti

Köylüoğlu’nun istifa açıklaması: Ankara aşkıyla çalışmaya devam edeceğiz

Köylüoğlu dün yaptığı istifa açıklaması özetle şöyle:

“Partimizin Genel İdare Kurulu’nda alınan, 81 ilde işbirliği olmaksızın yerel seçimlere girilmesi kararının ardından, Ankara açısından çekincemizi dile getirmiş bulunduğumuzdan işbirliği yapmamız gerekliliği konusundaki görüşümüz parti yönetimimizle çeliştiği için görevimizden istifamız kaçınılmazdır.

Mevki, makam bunların hiçbirinin bizin için önemi yoktur. Görevimizi onurumuzla ifa ettik; onurumuzla inandığımız yolda ilerliyoruz. Bütün yol arkadaşlarımla birlikte Ankara aşkı ile çalışmaya ve yaşadığımız müddetçe bu kente olan borcumuzu ödemeye devam edeceğiz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.