Mehmet Ağar Elazığ’da Cumhurbaşkanı gibi

Faili meçhul cinayetler davasında 19 cinayetten yargılanan eski İçişleri Bakanı ve eski DYP lideri Mehmet Ağar Elazığ'da vali, belediye başkanı, Jandarma komutanı ve emniyet müdürü tarafından ağırlandı.

Siyaset 6 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İstinaf mahkemesi eski İçişleri Bakanı ve dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, dönemin Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin ve eski MİT yöneticisi, Emekli Albay Korkut Eken’in de sanık olarak yer aldığı 90’lı yıllarda Ankara’da işlenen 19 faili meçhul cinayete ilişkin 18 sanıklı davada verilen beraat kararlarını yerinde buldu. Karara üye  Ayhan Altun 160 sayfa muhalefet şerhi düştü. Dosya Yargıtay’a gidecek.

Davada daha önce verilen beraat kararı 2021 yılında istinaf mahkemesi tarafından bozulmuş ve sanıklar yeniden yargılanmıştı. Ağar’ın da aralarında bulunduğu sanıklar hakkında yeniden görülen davada 26 Mayıs 2023′ yine beraat kararı verilmiş, mahkeme istinaf mahkemesinin beraat kararını bozmasına rağmen ilk kararında ısrarcı olmuştu. Ve bu kez kararı istinaf mahkemesi de onamıştı.

Mehmet Ağar aylar sonra fotoğraf verdi... Aliyev ile aynı karedeMehmet Ağar aylar sonra fotoğraf verdi… Aliyev ile aynı karede

Susurluk davasında silahlı çete kurmaktan mahkum olan, yukarıda anılan faili meçhul cinayetler davasında yargılanan Mehmet Ağar dün Elazığ’da vali, belediye başkanı, jandarma komutanı ve emniyet müdürü tarafından makamlarında ağırlandı.

Gazeteci Alican Uludağ sosyal medya hesabından bu görüşmelere dair fotoğraflar paylaştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.