Memleket Partisi için karar günü: Masadaki formüller ve isimler

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce yerel seçim kararı için cuma gününe işaret etti. Karar bugün yapılacak MYK ve PM toplantısından çıkacak. Masadaki formüller ve isimler neler? 10Haber Memleket Partisi kulislerine kulak verdi.

Siyaset 24 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Muharrem İnce yerel seçim kararı için 26 Ocak cuma gününe işaret etti.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler hızla yaklaşırken partiler arasındaki diplomasi trafiği de hızlandı. Muharrem İnce, CHP lideri Özgür Özel’i 4 Ocak’ta ziyaret etmişti. Özel’in Memleket Partisi’ne iade-i ziyaret yapmaması dikkat çekmişti. Ancak edinilen bilgiye göre görüşmeden günler sonra iki lider bu kez genel merkezler dışında bir araya geldi ve görüşmeler devam etti.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce 22 Ocak’ta sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak yerel seçimlerle ilgili 26 Ocak Cuma gününe işaret etti. İnce mesajında “Aylardır konuşmuyorum, sabrettiniz. Cuma gününe kadar daha sabretmenizi rica ediyorum. Her şey Memleket için” dedi.

Özel ve İnce buluşması: Sürpriz gündem Memleket’in CHP’ye katılmasıÖzel ve İnce buluşması: Sürpriz gündem Memleket’in CHP’ye katılması

Memleket Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında bir süredir yerel seçimlerde işbirliği için görüşmeler sürüyor. İnce’nin bizzat yürüttüğü görüşmeler sona ana kadar devam etti. Bugün saat 13.00’da Merkez Yürütme Kurulu, 14.30’da ise Parti Meclisi toplanacak. Tek gündemi yerel seçimler olan toplantıda nihai karar verilecek. İnce kurmaylarını CHP’yle yapılan görüşmelerle ilgili bilgilendirecek. Alınacak kararla ilgili MYK’da oylama yapılacak olsa da Muharrem İnce’nin tavrı belirleyici olacak.

‘DEM’e gösterildiği kadar bize saygı gösterilmedi’

İnce’nin yakın çevresine “Görüşmeler pozitif geçmedi, DEM Parti’ye saygı gösterildiği kadar bize saygı gösterilmedi” dediği öğrenildi. CHP’nin görüşmelerde Memleket Partisi’ne il veya ilçe önermediği belirtildi.

Öte yandan parti içinde CHP’ye katılma eğiliminde olanlar da var. Bu eğilim özellikle CHP’den geçen genel başkan yardımcıları arasında kuvvetli.

İttifak görüşmeleri devam ederken diğer taraftan Memleket Partisi yerel seçimler için aday adaylığı başvurularını almaya devam ediyor. Şu ana kadar yüzlerce başvuru alındı. Oluşan aday havuzuyla ilgili çalışmalar da sürüyor. Bu da partinin seçime kendi adaylarıyla katılma ihtimalinin bir kenara atılmadığının en önemli göstergesi.

MYK’da farklı fikirler var

10Haber’e konuşan Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlut Dudu “Genel Başkanın kararı çok önemli. Her ne kadar yetkili olan kurullarsa da kurullardaki arkadaşlarımız Muharrem Bey’in kararını önemseyecektir” dedi.

10Haber’e konuşan Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İpek Özkal ise “Toplantıda kararımız netleşecek. Kurullarda farklı görüşlerde olan arkadaşlarımız var. CHP ile tüm kentlerde işbirliği mi yapılacak, bazı adaylar mı desteklenecek, yoksa kendi adaylarımızla mı gireceğiz. Sorular bunlar. Ben partinin kurumsal kimliğine zarar gelmeyecek, partiyi büyütecek her fikrin yanında, partinin kurumsal kimliğini zedeleyecek fikirlerin ise karşısında olacağım” diye konuştu.

Sevigen adaylık iddiasını ‘kısmen’ yalanladı

Ayrıca önceki gün Memleket Partisi’nin İstanbul’da Mehmet Sevigen’i aday göstereceği de iddia edildi. 10Haber’e konuşan Sevigen “Kesin bir şey yok. İnsanlar yakıştırıyor. Muharrem Bey ile ayak üstü konuştuk. Yarın yapılacak toplantıda seçim kararı belli olacak. Ben dağılmadan, bölünmeden seçime girilmesi taraftarıyım. Ayrı girme kararı alınırsa ve teklif gelirse o zaman değerlendiririm” dedi.

Özel-İnce görüşmesinden çıkan karar: İttifak Memleket Partisi’nde şekillenecekÖzel-İnce görüşmesinden çıkan karar: İttifak Memleket Partisi’nde şekillenecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.