Menzil’in merkezinde Kılıçdaroğlu 3 oy almış

Menzil Tarikatı'nın merkezi olan Menzil köyünde seçimlerde Erdoğan 1769 oy alırken, Kılıçdaroğlu'na 3, Sinan Oğan'a da 2 oy çıktı.

Siyaset 3 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Seçim öncesi Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklayan Menzil Tarikatı’nın merkezi olan Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki Menzil köyündeki birinci tur oylamada 1774 geçerli oyun 1769’unu Erdoğan, 3’ünü Kılıçdaroğlu, 2’sini ise Sinan Oğan aldı.

Partilerde ise Ak Parti 1717, Yeniden Refah Partisi 35, MHP, 9, Yeşil ve Sol Parti 2, Genç Parti 1, Memleket Partisi 1, Büyük Birlik Partisi 7, Zafer Partisi 2 oy aldı.

Velioğlu’nu aşiretine bağlı köylerde Erdoğan birinci

Seçimlerin en çok tartışılan partisi ide Ak Parti listelerinden seçime katılan HÜDA PAR oldu. Hizbullah terör örgütü ile ilişkisi gündemden düşmeyen HÜDA Par’ın güçlü olduğu yerlerden de farklı sonuçlar çıktı.

Hizbullah’ın kurucusu olan Hüseyin Velioğlu’nun mensubu olduğu Batman Gercüş’te bulunan Habizbini aşiretine bağlı köylerde Erdoğan 440 oy, Kılıçdaroğlu ise 146 oy aldı.

O köyde en çok oyu Kılıçdaroğlu aldı

Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu’nun ‘batıya hicret’ kararından önce 1990’ların başında Diyarbakır Silvan’a bağlı Yolaç köyü örgütün merkezlerinden biriydi. Örgüt burada işkence merkezleri kurup, öldürdükleri kişileri toplu mezarlara gömüyordu. Bu köyde de seçimlerde şaşırtıcı bir sonuç çıktı. Erdoğan 5 oy alırken, Kemal Kılıçdaroğlu 79 oy aldı.

CHP Kahta İlçe Başkanı anlattı: Saldırı mezhepsel değil, kalabalığı hazmedemedilerCHP Kahta İlçe Başkanı anlattı: Saldırı mezhepsel değil, kalabalığı hazmedemediler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.