MetroPOLL’un ‘Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi’ anketinin sonuçları

CHP'de 'değişim' tartışmaları sürerken, MetroPOLL Araştırma şirketi, 'Kılıçdaroğlu'nun CHP genel başkanlığına devam etmesini mi yoksa istifa etmesini mi istersiniz?' sorusunu yönelterek anket yaptı. Farklı partilerden 2 bin 113 kişiyle yapılan anketten yüzde 60 oranından 'istifa etmeli' çıktı.

Siyaset 24 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Seçimlerin kaybedilmesinin ardından CHP’de “değişim” tartışması başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu seçimlerden bir gün sonra 29 Mayıs İstanbul’un Fethi törenlerinde, “Keşke bugün her şey farklı olsaydı. Maalesef olmadı. O yolda şimdi daha hızlı koşacağım. Öğrenilmiş çaresizlikler benim defterimde yok. Biz o dünyaları artık değiştirmek istiyoruz. Kimse kendini umutsuz hissetmesin. En zor şartlar altında millet sevgisiyle mücadeleye hep birlikte başlayacağız” demişti.

CHP’deki “değişim” tartışmasına, CHP Grup Başkanı Özgür Özel de katılmış ve adaylık sinyali vermişti.

Kılıçdaroğlu kestirip attı: Ekrem Bey görevinde kalacakKılıçdaroğlu kestirip attı: Ekrem Bey görevinde kalacak

Bugün ise MetroPOLL Araştırma şirketi, CHP’deki değişim tartışmasına anket yayınladı.

8-10 Haziran 2023 tarihleri arasında, farklı partilerden 2 bin 113 kişiyle yapılan ankette, “Kılıçdaroğlu’nun CHP genel başkanlığına devam etmesini mi yoksa istifa etmesini mi istersiniz?” sorusu yöneltildi.

Ankete katılanların yüzde 31,4’ü “Devam etmesini isterim” derken, yüzde 60,7’si ise “İstifa etmesini isterim” dedi. Yüzde 7,9’u da “Fikrim yok” yanıtını verdi.

Ankette, partilere göre yapılan değerlendirme de dikkat çekti.

Ankete katılan CHP, Ak Parti, MHP, HDP ve TİP’liler yaklaşık yüzde 60 oranında Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi gerekiğini savunurken İYİ Partililer ise yüzde 80 oranında istifa talebinde bulundu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.