MHP’de Adana depremi: Üç ilçe başkanlığı kapatıldı, Bahçeli’nin başdanışmanı disipline sevk edildi

MHP'nin Adana'daki üç ilçe başkanlığı yerel seçim çalışmalarında parti disiplinini ihlal ettikleri gerekçesiyle kapatıldı, Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü görevinden alınarak disipline sevk edildi.

Siyaset 2 Şubat 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın Adana iline bağlı Karaisalı, Saimbeyli ve Yumurtalık ilçe başkanlıklarının yerel seçim çalışmaları sırasında parti disiplini ve politikalarına aykırı davranışlar sergiledikleri gerekçesiyle kapatıldığını açıkladı.

Başdanışman görevden alındı

Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü’nün de başdanışmanlık görevinden alındığını belirten Semih Yalçın Sözlü’nün merkez disiplin kuruluna sevk edildiğini belirtti.

MHP’li Yalçın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Yerel seçim çalışmaları sırasında parti disiplini ve politikalarına aykırı davranışlar sergilemeleri nedeniyle Adana ilinin Karaisalı, Saimbeyli ve Yumurtalık ilçe başkanlıkları kapatılmıştır. Aynı gerekçeyle Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü başdanışmanlık görevinden alınmış olup tedbirli olarak merkez disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Kamuoyuna duyurulur.”

Hüseyin Sözlü 1999’dan 2013’e kadar aralıksız üç dönem Milliyetçi Hareket Partisi’nden Ceyhan Belediye Başkanı, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde yüzde 33.51’lik oy oranı ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti. 2019 seçimlerinde MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Hüseyin Sözlü CHP’li Zeydan Karalar’a karşı seçimi kaybetmişti.

MHP 55 belediye başkan adayını daha duyurduMHP 55 belediye başkan adayını daha duyurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.