MHP’deki aday tepkisi toplantılara yansıdı, boş salonda aday tanıtımı

MHP Aydın İl Teşkilatı'nın 8 vekil adayını tanıtmak için düzenlediği toplantılara MHP üyeleri katılmıyor. Son olarak bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda masaların boş kalması tepkini boyutunu gözler önüne serdi.

Siyaset 16 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Aydın MHP teşkilatı 14 Mayıs’taki seçimlerde yarışacak olan vekil adaylarının tanıtımı için bir düğün salonunda toplantı düzenledi. Ancak toplantı MHP’nin beklediği gibi geçmedi. Çünkü MHP seçmeni MHP MYK üyesi Burak Pehlivan’ın yerine 2018 seçimlerinde birinci sıradan aday olup seçilemeyen Deniz Depboylu’nun tekrar ilk sıraya konulmasına tepkili olduğu olduğu için toplantıya da gelmedi.

Sözcü’den Latif Sansür’ün haberine göre; MHP’nin Efeler’de bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlediği iftar yemeği de tepki toplamıştı. Bunun nedeni ise mahalle sakinlerinin okula Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin fotoğrafının yer aldığı pankartın asılmasından ve çocuklarının eğitim gördüğü okulun siyasi amaçlarla kullanılmasından duyduğu rahatsızlıktı.

Parti tabanının 2018 seçimlerinde ilk sırada olduğu ve seçilemediği halde, bu seçimde de tekrar ilk sıraya konulan Deniz Depboylu’ya tepki gösterdiği için partilerinin çalışmalarına katılmadığı dile getiriliyor. MHP’nin iki milletvekili çıkarma şansı bulunmayan Aydın’da Parti tabanının sevdiği, yaptığı çalışmalarla tanıdığı MHP MYK üyesi Burak Pehlivan’ın ilk sırada değil de ikinci sırada yer almasının üyeleri partilerinden uzaklaştırdığı iddia ediliyor.

Bahçeli sağ gösterip sol vurdu: Türkiye'de diktatörlük olsa TKP ve HKP seçime girebilir mi?Bahçeli sağ gösterip sol vurdu: Türkiye’de diktatörlük olsa TKP ve HKP seçime girebilir mi?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.