MHP’den Sinan Ateş tehdidi: Seni bulacağız alçak iftiracı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetinde adı geçen MHP'li vekiller İzzet Ulvi Yönter ile Olcay Kılavuz MHP'nin vekil listesinde yer aldı. Bir sosyal medya kullanıcısı ise bu isimleri eleştirince, Yönter'den tehdit geldi.

Siyaset 8 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Yüksek Seçim Kurulu’na sunacağı milletvekili aday listesini açıkladı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi olayıyla gündeme gelen MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ile MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, MHP’nin 28’inci dönem milletvekili aday listesinde yeniden yer aldı.

MHP’yi sarsan Sinan Ateş cinayetini hatırlayalım…

Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi’nde 30 Aralık’ta bir binadan çıktıkları sırada, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Saldırıda Ateş hayatını kaybetmiş, Bozkurt ise omzundan yaralanmıştı.

Sinan Ateş’in suikast sonucu öldürülmesinden önce konum bilgisi paylaşmak ve tetikçi Eray Özyağcı’yı kaçırmakla suçlanan tutuklu sanıklardan eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un da bulunduğu evde gözaltına alınmıştı. Demirbaş’ın Kılavuz’un da oluğu evde yakalanmasına ilişkin polislerin tuttuğu tutanağın “kaybolduğu” ortaya çıkmıştı.

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasına adı karışan MHP’li Olcay Kılavuz listede yer aldı, ancak Mersin’de 4’üncü sıradan aday olarak gösterildi. Kılavuz 2018 seçimlerinde ise Mersin’den birinci sırada aday gösterilmişti. MHP bir önceki genel seçimde Mersin’den iki milletvekili kazanmıştı. Olay Kılavuz’un listede “seçilmesi güç” sırada yer alması, “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kılavuz’un üstünü çizdi mi?” yorumuna neden oldu.

MHP'nin vekil listesinde Sinan Ateş etkisi: Olcay Kılavuz listede dördüncü sıraya düştüMHP’nin vekil listesinde Sinan Ateş etkisi: Olcay Kılavuz listede dördüncü sıraya düştü

İzzet Ulvi Yönter’den tehdit mesajı

Cinayette Olcay Kılavuz’un yanı sıra konuşulan bir başka isim MHP’li vekil İzzet Ulvi Yönter’di.

Yönter, İstanbul birinci bölgeden ikinci sıra adayı oldu.

İki isim üzerine sosyal medyada çok sayıda yorum yapıldı. Bayram Özkan isimli vatandaş da Twitter’dan MHP’nin aday listesiyle ilgili “MHP 2 tartışmalı ismi İzzet Ulvi Yönter ve Sinan Ateş mevzusuna bulaşan Olcay Kılavuz’u aday yapmış… Sonra niye baraj altı kaldık olmasın” yorumunda bulundu.

Bu paylaşım nedeniyle MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter’in vatandaşı özel mesajla tehdit ettiği ortaya çıktı. Yönter “Seni bulacağız, alçak iftiracı” diye yazdı.

Yönter’in tehdit mesajını sosyal medyadan ifşa eden Özkan, “Haberlerde tartışmalı şekilde adı geçen 2 isme tartışmalı yazdım diye vekil adayı MHP genel başkan yardımcısı bana ‘alçak’ diye hakaret edip ‘seni bulacağız’ diye tehdit ediyor. Suç duyurusunda bulunuyorum!” mesajını paylaştı.

MHP'li Yönter, oyuncu ve yönetmen Şahan Gökbakar'ı hedef aldıMHP’li Yönter, oyuncu ve yönetmen Şahan Gökbakar’ı hedef aldı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.