MHP’li Bulut’tan TikTok tepkisi: Teşhircilik dayatılamaz

MHP’li Yücel Bulut TBMM’de yaptığı konuşmada son dönemdeki, özellikle TikTok’taki müstehcen içeriklere tepki gösterdi. Bulut “Teşhircilik para kazanma yöntemi ya da yaşam tarzı olarak topluma dayatılamaz” dedi.

Siyaset 21 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Yücel Bulut TBMM Genel Kurulu’nda Adalet Bakanlığı bütçesi üzerinde konuştu. Son dönemde özellikle TikTok isimli sosyal medya platformunda müstehcen içeriklerle para toplayanlara tepki gösteren Bulut “Teşhircilik ne bir para kazanma yöntemi ne de bir yaşam tarzı olarak topluma dayatılamaz, genel kabul görecek şekilde sıradanlaştırılamaz” dedi.

MHP’li Bulut sosyal medya fenomenlerine “sapkın”, paylaşılan müstehcen içeriklere “ucube” sıfatı taktı. Bulut “Millet yapımız kötülüğün meşrulaşmasına ve yayılmasına çanak tutan cehalet sarmalanın saldırısı altındadır” diye konuştu.

Tiktok’ta dekoltesiyle para toplayan kadına adli kontrolTiktok’ta dekoltesiyle para toplayan kadına adli kontrol

Bulut devamında şöyle dedi:

“Cehalet meşrulaştırılamaz, cehalet hoş görülemez, cahilce davranışlar bir tercih ve hak olarak değerlendirilemez… Teşhircilik ne bir para kazanma yöntemi ne de bir yaşam tarzı olarak topluma dayatılamaz, genel kabul görecek şekilde sıradanlaştırılamaz. Ahlaki refleksler mutlaka etkili bir hukuki mücadele ile desteklenmeli, bir avuç çığırtkan ve sapkının başları sıkıştıkça ağızlarında sakız gibi çiğnedikleri özgürlük, fikir hürriyeti ve modernizm gibi kavramların arkasına sığınmalarına aldırış etmeden ve bu kavramları daha fazla kirletmelerine müsaade etmeden toplum yapımız bu aşırılıklardan arındırılmalıdır.

Yeni bir anayasa ile milli kültürümüz, tarihi birikimimiz ve ahlaki değerlerimiz çerçevesinde devletimizin yeniden teşkilatlandırılması mücadelesine devam etmeli, dünya tarihinde derin izler bırakan medeniyetimizin güçlü, tam bağımsız ve refah seviyesi yüksek bir şekilde geleceğe taşınması kararlılığını sürdürmeliyiz.”

TikTok'un lisans iptali Meclis gündemindeTikTok’un lisans iptali Meclis gündeminde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.