Çin devlet televizyonu Erdoğan’ın hastaneye kaldırıldığını iddia etti, haber yalanlandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan rahatsızlanınca Kırıkkale, Yozgat ve Sivas programlarına Fuat Oktay devam etti. Erdoğan sosyal medya üzerinden Ankara-Sivas Hızlı Treni'nin Mayıs sonuna kadar ücretsiz olacağını duyurdu. Erdoğan'ın olmadığı mitinglerdeki katılım sayısının azlığı dikkat çekti.

Siyaset 27 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Seçimlere 18 gün kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hastalanması ve seçim programlarının bir bölümünü iptal etmesi, dün gece küçük çaplı bir dezenformasyon girişiminin de konusu oldu.

Çin Devlet Televizyonu’nun Amerika’daki şirketinin Twitter hesabından dün Erdoğan’ın kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldığına dair kaynaksız bir paylaşım yapıldı. Bu paylaşım ciddi etkileşim alınca Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bir açıklama yaparak iddiayı ‘kategorik olarak’ yalanladı; Erdoğan’ın hastaneye kaldırılmadığını, evinde dinlendiğini ve bugün yapılacak Akkuyu Nükleer Santralı törenine de telekonferans yöntemiyle katılacağını açıkladı.

Erdoğan önceki akşam katıldığı bir tv canlı yayını sırasında rahatsızlanmış, canlı yayın sırasında öğürtü sesleri mikrofona yansımış, yayına iki kez ara verildikten sonra Cumhurbaşkanı, ‘Midemi üşütmüşüm’ diyerek yayına devam edemeyeceğini söylemişti.

Halk arasında ‘mide üşütmesi’ diye adlandırılan şey aslında bir viral enfeksiyon. Çoğunlukla da bozuk gıdalar yüzünden oluşuyor. Kusma ve ishal gibi belirtileri var, zaman zaman ateşlenme yapabiliyor. Bazı versiyonları tehlikeli olabiliyor.

Bu beklenmedik rahatsızlık sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evinde dinlenmeye çekilmesi üzerine Erdoğan’ın bizzat katılması beklenen pek çok program iptal edildi. Mitinglere Erdoğan yerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay katıldı.

Erdoğan’ın Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Yoğun mesaim sebebiyle yayın esnasında geçirdiğim küçük rahatsızlıktan ötürü geçmiş olsun dileklerini ileten, dualarını eksik etmeyen necip milletimin her bir ferdine, her bir kardeşime çok çok teşekkür ediyorum.

Bugün doktorlarımızın tavsiyesiyle evde istirahat edeceğim. Kırıkkaleli, Yozgatlı ve Sivaslı kardeşlerimle ne yazık ki bugün bir araya gelemeyeceğiz. Hepsinden haklarını helal etmelerini rica ediyorum.

Bizi temsilen Kırıkkale, Yozgat ve Sivas programlarına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay iştirak edecektir.

Allah’ın izniyle yarından itibaren programımıza devam edeceğiz.”

‘5 baraj, 28 dere ıslahı, 2 hidroelektrik santrali yaptık’

Fuat Oktay ilk olarak, Kırıkkale Millet Bahçesi, Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezi ve Yahşiyan Yenişehir Köprülü Kavşağı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni’nde konuştu. Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı ile bölgenin çağ atlayacağını vurgulayan Oktay, ‘Biz söz verirsek yaparız.’ dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

-Ülkemizden en önemli yatırımlarından birini daha devreye almanın mutluluğunu yaşıyoruz. 85 milyon vatandaşımıza hayırlı olmasını diliyorum. Her aşaması titizlikle yürütülmüş zorlu sürecin meyvesi olan hızlı tren hattımız iftihar kaynağı olacak. Bugün 405 km uzunluğunda altın halka ekliyoruz. Bu proje bölgeye çağ atlatacak. En kritik aşamalardan biri daha tamamlanıyor. Bu hatla toplam tran yolu hattı uzunluğu 13 bin 896 km’ye, hızlı tren hattı uzunluğu ise 2 bin 228 km’ye çıkmış oluyor. Türkiye sadece bölgesinde değil dünyada liderliğe oynuyor. Biz eser siyasetinde varız.

-Biz söz verirsek yaparız. Kılıçdaroğlu ve avaresi gibi boş vaatlerle zaman harcamayız. Tarım ve ormanda 5 baraj, 28 dere ıslahı, 2 hidroelektrik santrali yaptık. Savunma sanayinde kentimize bir tekno kent ve araştırma geliştirme merkezi kurduk. Savunma sanayinin kalbi Kırıkkale’dir. Tüm ilçelerimizi nasıl doğal gaza kavuşturduysak burada da kavuşturacağız.

Erdoğan’ın olmadığı mitinglerdeki katılım sayısının azlığı dikkat çekti.

‘Brüksel’deki LGBT’cilere kadar göz kırpıyorlar’

Fuat Oktay, Kırıkkale mitinginin ardından Yozgat’a geçti ve toplu açılış töreninde konuştu. Oktay, “Kurdukları 7’li masa koalisyonu ile eski Türkiye’nin kavgasını, döğüşünü, krizini geri getirmenin peşindeler. Üstelik bunun için Kandil’deki terör baronlarından, Pensilvanya’daki hainlere, Londra’daki tefecilerden Brüksel’deki LGBT’cilere kadar göz kırpıyorlar. Kendi aralarında da ne yapıyorlar, körebe oynuyorlar. Yani birinin vaat ettiğini öbürü duymazdan görmezden geliyor” dedi.

Sivas mitingine çıkarma

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve beraberindekiler, Kırıkkale ve Yozgat’ın ardından Ankara- Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesinin açılışı için Sivas’a geçti. Hattın açılışı için Sivas kent meydanında tören düzenlendi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ak Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Ak Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz da tören öncesinde selamlama konuşması yaparak, yüksek hızlı tren projesinin hayırlı olması temennisinde bulundu ve 14 Mayıs seçimleri için destek istedi.

YHT Mayıs sonuna kadar ücretsiz

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Hattı’nın açılış törenine katılamadı ama hattın mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Hattımız Mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz… Milletimize hayırlı olsun” dedi.

 

Erdoğan canlı yayında rahatsızlandı: Geç başladı, ara verildi, erken bitirildiErdoğan canlı yayında rahatsızlandı: Geç başladı, ara verildi, erken bitirildi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.