Muhalefetin Destici’ye tepkisi dinmiyor: Yargıya taşıdılar

Gelecek Partisi, BBP Lideri Mustafa Destici’nin 25 siyasi partiyi terör ile ilişkilendiren paylaşım yapması hakkında suç duyurusunda bulundu. Saadet Partisi de Meclis kürsüsünden Destici’ye tepki gösterdi.

Siyaset 16 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici son üç günün en çok konuşulan siyasilerinden oldu. Çünkü Mustafa Destici önce aralarında CHP, İYİ Parti, DEM Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi’nin de yer aldığı 25 partinin logosunun ve isminin bulunduğu görseli “Türkiye Cumhuriyeti devletini ve Türk milletini terör eylemleriyle teslim almaya çalışanlar hüsrana uğrayacaktır” notuyla sosyal medyada paylaştı, sonra tepki gösterenlere “Yarası olan gocunur” diye cevap verdi.

Ancak tartışma sonlanmadı.

‘İfade özgürlüğü sayılamaz’

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hasan Seymen Destici’nin paylaşımını yargıya taşıdı.

Seymen Destici hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu, hakaret suçu işlediği gerekçesiyle kamu davası açılmasını talep etti.

Seymen’in avukatı aracılığıyla yaptığı başvuruda hem partinin hem partinin üye ve yöneticilerinin onurunu hedef alan bu açıklamanın ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği vurgulandı.

Dilekçede “Gerekli araştırmanın yapılarak şüpheli Mustafa Destici hakkında TCK’nin hakarete ilişkin maddesi ve Sayın Savcılık tarafından re’sen araştırılacak ilgili maddeler uyarınca kamu davası açılmasına karar verilmesini vekaleten saygıyla arz ve talep ederim” dendi.

Demokrat Parti (DP) Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı da Destici’nin paylaşımını yargıya taşıdı.

Saadet’ten Yazıcıoğlu hatırlatması

Paylaşıma Meclis’teki Saadet Grubu’ndan da tepki geldi. Destici’nin “çok ciddi bir hata yaptığını” belirten Grup Başkanı Selçuk Özdağ şunları söyledi:

“Destici birilerine şirinlik muskası yazmak için bütün muhalefeti terörle iltisaklı göstermiştir. Bu terör örgütlerinin isteyip de bulamadığı bir cümledir. Yüzde 55 oy almış bir muhalefet var orada bahsettiği partilerin… Böyle bir şey terör örgütlerini cesaretlendirir, toplumsal taban bulmasını da sağlar. ‘Türkiye’de hiçbir parti terör örgütünü desteklemez, birkaç partinin içinde terör örgütünü destekleyenler vardır. Suçun şahsiliği ilkesi var, hukuk gereğini yapmalı’ demesi gerekirdi. Destici çok ciddi bir hata yapmıştır. Erdoğan’a şirinlik muskası yazmak istemiştir. Muhsin Yazıcıoğlu’nun da kemiklerini sızlatmıştır.”

BBP lideri Destici: İstanbul'da aday göstermeme eğilimindeyizBBP lideri Destici: İstanbul’da aday göstermeme eğilimindeyiz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.