Muharrem İnce ‘işbirliği’ trafiğinde mi?

Muharrem İnce, Ekrem İmamoğlu ile görüşmeleri ve İzmir'den aday gösterileceği iddiaları hakkında konuştu. Kendisine böyle bir teklif gelmediğini belirten İnce, salı günü Özgür Özel ile buluşacağını, ardından Akşener'le de görüşeceğini açıkladı.

Siyaset 10 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşmede “Senin için ne yapabilirim” diye sorduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile de görüşeceğini belirten İnce “İzmir’de adaylık” iddiaları için “İzmir adaylığı diye bir şey yok. Olmayan teklifin konusu olmaz” dedi. İnce daha sonra da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le görüşeceğini söyledi.

Gazeteci Fatih Altaylı’ya konuşan Muharrem İnce İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere yerel seçimlerle ilgili muhalefetin durumunu değerlendirdi. İnce “Ekrem İmamoğlu’nu ben aradım. Kendisini uzun zamandır tanırım. Kendisi tanıştığımızda Beylikdüzü İlçe Başkanı idi. Siyasette bunlar vardır. Bazen biz daha üst makamda oluruz, bazen yer değiştiririz. Ben onu aradım ve görüşmek istedim. Kendisine şunu söyledim, ‘İstanbul’u kazanmak önemli idi. Ama kaybetmemek daha önemli. Senin kaybetmen Cumhuriyetçilerin moralini bozar. Senin o yeri koruman lazım. Ben senin için ne yapabilirim?’

Ben aday olmadığım Cumhurbaşkanlığı seçiminde İstanbul’da 103 bin oy aldım, bir o kadar oy da iptal edildi. Bu demektir ki Memleket Partisi’nin burada en az 250 bin oyu var. Geçen seçimde 14 bin oy farkla kazandığı düşünülürse bu destek bence önemli. İstanbul’u kaybetmemek lazım.”

‘Özel’le de görüşeceğiz’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel yerine neden Ekrem İmamoğlu’yla görüştüğüne ilişkin ise Muharrem İnce “Özgür Bey’e saygısızlığım söz konusu olamaz. Onunla da buluşacağız, ama Ekrem Bey ile buluşmam kurumsal değildi. Sadece onun için ne yapabileceğimi sordum. Özgür Özel’le de buluşacağız. Şimdi o Almanya’ya gidiyor. Benim de bir yurt dışı seyahatim var. Özgür Bey ile salı günü buluşacağız. Sonrasında da Meral Akşener ile bir araya geleceğiz” dedi.

İnce: İnat etme diyeceğim

Akşener’le yapacağı görüşmede ne konuşacağını da İnce şöyle anlattı:
“Meral Hanım siyaseti iyi bilir aslında. Ona da söyleyeceğim şu. ‘Kilit yerlerde inat etme’ tavsiyesinde bulunacağım. Geçen yerel seçimde kendi partisi için de çok olumlu bir iş birliği yapmıştı. Mesela Nazilli’de belediye başkanlığı kazandı. Gerçi İyi Partili başkan sonra AKP’ye geçti ama böyle yerler var. Buralarda İyi Parti’nin duruşu önemli. Mesela Mersin’de. Ve daha böyle birçok yer var. En azından böyle yerlerde iş birliği yapmasının iyi olacağını anlatacağım.”

İddia: İnce, İstanbul’a destek verip İzmir’i alacakİddia: İnce, İstanbul’a destek verip İzmir’i alacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.