Murat Kurum: Yarı zamanlı belediye başkanının yaptığı kreşlerden daha büyük

Cumhur İttifakı İBB adayı Murat Kurum “Üsküdar'da yaptığımız çocuk köyümüz, yarı zamanlı belediye başkanının beş yıl içinde İstanbul'da yaptığı kreşlerden daha büyük” dedi.

Siyaset 5 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum Üsküdar Çocuk Köyü’nün açılışında hep siyasetin hizmet tarafında olacaklarını söyledi.

Kurum “Üsküdar’da yaptığımız çocuk köyümüz bu CHP’li İBB yönetiminin ilgisiz, yarı zamanlı belediye başkanının beş yıl içinde İstanbul’da yaptığı kreşlerden daha büyük. Bunların bir projesi, bir hayalleri olmadığı için her zaman böyle iftiraların, dedikoduların, polemiklerin arkasında şu koca beş yılı geçirdiler” dedi.

Türkiye’de ve dünyada çok örneği olmayan projeyi duyunca çok heyecanlandıklarını söyleyen Kurum “TOKİ başkanımızla hızlı şekilde projenin yapım sürecini başlattık. Bugün 85 bin metrekarelik alanda Üsküdar’ın göbeğinde, aynı zamanda Beykoz’un, Ümraniye’nin hemen sınırında, hem nefes alacağımız, hem de çocuklarımızın huzur içinde vakit geçireceği bir projeyi hamdolsun İstanbul’a kazandırmış olduk” diye konuştu.

Kurum'dan İmamoğlu'na: Sen git 'liderim' dediğin genel başkanını hançerlemeye devam etKurum’dan İmamoğlu’na: Sen git ‘liderim’ dediğin genel başkanını hançerlemeye devam et

Murat Kurum İstanbul için aşkla sevdayla çalıştıklarını belirterek şöyle devam etti:

“Üsküdar’da yaptığımız çocuk köyümüz bu CHP’li İBB yönetiminin ilgisiz, yarı zamanlı belediye başkanının beş yıl içinde İstanbul’da yaptığı kreşlerden daha büyük. Buradaki arazi değeriyle üstüne yaptığımız yapılarla buradaki anlayışla ve bakış açısıyla tüm yaptığı kreşlerden daha büyük bir proje. Bunların bir projesi, bir hayalleri olmadığı için her zaman böyle iftiraların, dedikoduların, polemiklerin arkasında şu koca beş yılı geçirdiler. Şu koca beş yılda Üsküdar’ın çocukları için dikili ağaçları, Üsküdar’ın gençliği için yapmış oldukları tek bir hizmet yok.”

Mevcut İBB yönetiminin kendilerinin yaptığı projeleri, eserleri kötülemeye çabaladığını söyleyen Kurum sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu çabanın dışında hiçbir şey göremezsiniz. ‘İsrafı bitirdik’ deyip israfın en büyüğünü, yaptıklarını görürsünüz. Ama onlar ne yaparsa yapsın, onlar ne söylerse söylesin, İstanbul’umuzla birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki 1 Nisan gelecek, dertler bitecek, 1 Nisan gelecek yüzler gülecek ve hep birlikte İstanbul’umuz için önce hayal kuracağız.

Hayali olmayanın eseri olmazmış. Bu eser bir hayalle başladı, bugün gerçeğe dönüştü. Bir hayalle bu eser çocukların burada huzur içerisinde yaşayacağı bir alana dönüştü. Biz hayal kurmaya devam edeceğiz. Biz eser yapmaya, İstanbul için 650 bin konutla İstanbul’u dönüştürmeye devam edeceğiz. Biz metro hattını 5 yılda 2 katına çıkararak İstanbul’daki ulaşım çilesini bitiren tarafta olacağız.”

İmamoğlu’ndan Kurum’a: İstanbul konusunda acemiliğiyle dillere düşen sayın adayİmamoğlu’ndan Kurum’a: İstanbul konusunda acemiliğiyle dillere düşen sayın aday

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.