Babacan yargı krizinde Bahçeli’ye yüklendi

Ali Babacan Samast'ın serbest bırakılmasını değerlendirdi, "Bunu 12 temmuzdaki torba yasa sağladı" dedi. Babacan Anayasa Mahkemesi tartışması için de Bahçeli'yi eleştirdi: "Nerede kriz, orada Bahçeli."

Siyaset 17 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
DEVA Lideri Babacan Devlet Bahçeli'yi kriz üretmekle suçladı.

TBMM’de basın toplantısı yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Hrant Dink cinayeti hükümlüsü Ogün Samast’ın şartlı tahliyesine değinerek “12 Temmuz tarihinde TBMM Genel Kurulundan geçen bir torba yasada yer alan madde kapsamında Samast’ın tahliyesi gerçekleşti. Bu infaz yasası daha kimleri tahliye için vesile olarak kullanılacak? O gün bu yasanın çıkarılması sırasında bir açıklamada bulunmadınız, bari bugün açıklayın. Neyi amaçlıyorsunuz, hedefiniz nedir? Kamu vicdanında kabul görecek bir hedefiniz varsa çıkın açıklayın. Hiçbir şey söylemiyorsanız demek ki arkasında başka niyetler var. Bu serbest bırakılma kamu vicdanında karşılığını bulmuş bir gelişme değil” dedi.

“Hayretler içinde izliyoruz”

Babacan Meclis’teki basın toplantısında Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasında yaşanan gerginliği hayretler içinde izlediklerini söyledi. Yargıtay’dan gelen açıklamaların sadece yargısal aktivizm ya da Anayasa Mahkemesi’ne yapılmış bir saygısızlık olmadığını belirten Babacan “Yapılan anayasal düzeni alt üst etme teşebbüsüdür” dedi.

Babacan: Devlet ciddiyetinin, millet sorumluluğunun en ufak kırıntısına sahip olan bir insan böyle laflar etmez.

“Cumhurbaşkanı hakemlik yapamaz”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesi’ne yönelik sözlerini de eleştiren Babacan “Devlet ciddiyetinin, millet sorumluluğunun en ufak kırıntısına sahip olan bir insan böyle laflar etmez. Sayın Bahçeli ülkenin yaşadığı her krizin ortağıdır. Nerede kriz, orada Bahçeli. Ülkemiz, onarılması güç bir hukuk krizinin ortasındayken Bahçeli yine sahnede, yine devrede. Bunlar yetmiyormuş gibi ülkenin Cumhurbaşkanı da çıkıp önce Anayasa Mahkemesi’ne açık tavır alıyor, arkasından hakemliğe soyunuyor. Anayasa’ya göre böyle bir konuda Cumhurbaşkanına hakemlik görevi falan düşmez. Herkesin Anayasa’nın açık hükümlerine uyması gerekir” diye konuştu.

'AYM kapatılmalı' diyen Bahçeli, başkan Arslan'ı şahsen hedef aldı‘AYM kapatılmalı’ diyen Bahçeli, başkan Arslan’ı şahsen hedef aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.