Öcalan da tutanakları yalanladı

Kendisiyle İmralı Cezaevi'nde görüşmeye gelen bir heyet ile yaptığı konuşmalardan derlendiği ileri sürülen tutanakları reddeden PKK lideri Abdullah Öcalan, "Bu paylaşımlar süreç karşıtları tarafından geliştirilen provokatif hareketlerdir. Bana karşı bir komplodur" dedi.

Siyaset 26 Ağustos 2026

Kendisiyle İmralı Cezaevi’nde görüşmeye gelen bir heyet ile yaptığı konuşmalardan derlendiği ileri sürülen tutanakları reddeden PKK’nın kurucu lideri Abdullah Öcalan, “Bu paylaşımlar süreç karşıtları tarafından geliştirilen provokatif hareketlerdir. Bana karşı bir komplodur” dedi.

DEM Parti İmralı Heyeti’nin kamuoyuyla paylaştığı açıklamaya göre Öcalan, söz konusu notları reddetti ve “Bana atfedilen ifade, görüşme, isim, belge, tutanaklar, atıflar gerçek dışıdır. Bu paylaşımlar süreç karşıtları tarafından geliştirilen provokatif hareketlerdir” dedi.

Kendisiyle ‘nde görüşmeye gelen bir heyetle yaptığı konuşmalardan derlendiği ileri sürülen tutanakların kendisine ait olmadığını belirten Öcalan, notların yayımlanması için “Bana karşı bir komplodur” dedi.

DEM Parti’nin aktardığı Öcalan’a ait açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Sn. Cumhurbaşkanı ve Sn. Devlet Bahçeli’nin ortaya koydukları güçlü siyasi irade, çağrım üzerine yapılan silahlı mücadeleyi bırakma açıklaması, nihayetinde de siyasi partilerin sağladığı tarihî destek ile yasalaşan ‘Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun’ kapsamında oluşturulan kurulun ilk toplantısını dün gerçekleştirmesi, sürecin emin adımlarla ilerlediğinin net göstergesidir. Süreçte kritik bir aşamaya gelinmiştir.

Bu tarihî dönemde süreci akamete uğratmaya çalışan bazı çevrelerin girişimleri, bana karşı bir komplodur. Basına, sosyal medyaya yansıyan ve bana atfedilen ifade, görüşme, isim, belge, tutanaklar, atıflar gerçek dışıdır. Bu paylaşımlar süreç karşıtları tarafından geliştirilen provokatif hareketlerdir.

Toplumsal barışın, kardeşlik hukukunun inşası için yürütmeye çalıştığım çabaları daha da geliştireceğim tabiidir. Herkesi, kesimi kardeşlik ruhuna uygun; sağduyulu, bilinçli yaklaşım ve çaba göstermeye davet ediyorum.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.