Özdağ ile Kılıçdaroğlu 3 bakanlık ve MİT için anlaşmış

28 Mayıs seçimleri öncesinde son düzlükte Millet İttifakı’nı destekleyen Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ “Kılıçdaroğlu kazansa üç bakanlık ve MİT Başkanlığını alacaktık yazılı mutabakat var. Kılıçdaroğlu benim bakan olacağımı açıklasa seçimi kazanabilirdi” dedi.

Siyaset 17 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

T24’ten Cansu Çamlıbel’in sorularını yanıtlayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçimler öncesindeki sürece ilişkin çok tartışılacak açıklamalar yaptı.

Çamlıbel’in “Kılıçdaroğlu’ndan da İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık sözü almışsınız. Size o sözü vermiş” sözünü onaylayan Özdağ, “Söz vermek değil, yazılı mutabakatımız var. Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilâtı konusunda Kemal Bey’le mutabık kaldık” diye yanıt verdi.

Özdağ, o dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile kamuoyuna açıklamadıkları gizli bir mutabakatları olduğunu ve bu konuda ilk defa konuştuğunu söyledi.

‘Gizli kalmasını istedi, kabul ettim’

Röportajın en can alıcı kısmı ise şöyle:

  • Yeniden sormak istiyorum. Kılıçdaroğlu seçimleri kazanması durumunda Zafer Partisi’ne İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlığın yanı sıra MİT Başkanlığı’nı vereceği konusunda yazılı mutabakat imzaladı. MİT Başkanı da Zafer Partisi’nden olacaktı. Doğru mu?

Evet MİT Başkanlığı da. Ama o sözlü anlaşmaydı. Bakanlıklar yazılı mutabakatta vardı.

  • Peki siz hangi görevde olacaktınız?

Ben İçişleri Bakanı olacaktım.

  • Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi’ne vereceği diğer iki bakanlık hangileri olacaktı?

Şu anda artık önemli değil.

  • Benim gibi tarihin ilk kaydını tutma mesleğinde olanlar için hala çok önemli. Kazanılsaydı bugün kimin hangi pozisyonda olacağı eminim Mayıs’ta Millet İttifakı’na oy veren seçmenler açısından da çok önemlidir. Zafer Partisi’ne verilecek diğer iki bakanlık neydi? Göç Bakanlığı mı kurulacaktı?

Süreci İçişleri Bakanlığı yönetecekti. Fakat Kemal Bey, zerre kadar oy faydası olmayan altılı masadaki ortaklarının İçişleri Bakanlığı’nın Zafer Partisi’ne verilmesine tepki göstereceğini bildiği için benim bu konuda anlayışlı davranmamı rica etti. “Bunu çok vurgulamayın” dedi. Ben de kabul ettim. Ama ortakları tarafından Kılıçdaroğlu’ndan istenen şey yanlıştı. Kılıçdaroğlu bu seçimi kazanabilirdi eğer ortakları engellemeseydi.

Ne mültecileri gönderebildi ne kendi gidebilecek: Suriye, Ümit Özdağ'ın vizesini iptal ettiNe mültecileri gönderebildi ne kendi gidebilecek: Suriye, Ümit Özdağ’ın vizesini iptal etti

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.