Özel DEM Parti’yi ziyaret edecek: Gündem işbirliği

CHP lideri Özgür Özel bugün DEM Parti'yi ziyaret edecek. Görüşmede yaklaşan yerel seçimler konuşulacak.

Siyaset 12 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ekim ayında kongrede eş genel başkan seçilen Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları’na DEM Parti Genel Merkezi’nde hayırlı olsun ziyareti yapacak.

Yaklaşan yerel seçimler konusunda fikir alışverişini de içeren ziyaret yarın 12:30’da.

31 Mart 2024 tarihindeki yerel seçimlere ilişkin alt düzeyde temas sürdüren partiler ilk kez genel başkanlık düzeyinde temas kuracak. Gizli protokole karşı olduklarını daha önce kamuoyuna açıklayan DEM Parti ve CHP’li kurmaylar “Açık ve şeffaf işbirliği” modelini tartışacak. Ankara ve İstanbul’da olası işbirliği modellerini ele alacak.

Özgür Özel, yerel seçim rotasını açıkladı: İttifak yok işbirliği varÖzgür Özel, yerel seçim rotasını açıkladı: İttifak yok işbirliği var

DEM Parti 81 ilde aday göstereceklerini duyurmuş, ama kapıları tamamen kapatmamıştı. DEM Parti’nin yerel seçimlerle ilgili kesin kararını cumartesi günü Parti Meclisi’nde alması bekleniyor.  Daha önce partinin Merkez Yürütme Kurulu seçime tek başına girilmesini tavsiye etmişti.

CHP lideri Özgür Özel’in genel başkan olduktan sonra Kürt sorunu ve kayyumlarla ilgili açıklamaları dikkat çekiyor. Bunun görüşmede olası işbirliğine kapı aralayabileceği konuşuluyor. CHP’nin görüştüğü İYİ Parti bu açıklamaları ve yaklaşımı gerekçe gösterip CHP ile işbirliğini reddetmişti.

Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu’na ziyaret: ‘Çok hareketlisiniz, takip ediyorum’Özgür Özel’den Kılıçdaroğlu’na ziyaret: ‘Çok hareketlisiniz, takip ediyorum’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.