Bu da yeni tartışma: Özel Harekat Başkanı bir parti liderinin elini öper mi?

Özel Harekat Daire Başkanı MHP lideri Bahçeli’nin elini öptü, Emniyet Genel Müdürü o anları tebessümle izledi. Sosyal medya bu fotoğrafla çalkalanırken, CHP’den ‘Bu zihniyetle daha çok 15 Temmuzlar yaşanır’ mesajı geldi.

Siyaset 16 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burası 15 Temmuz gecesi F-16 uçakları tarafından bombalanmış, çok sayıda şehit verilmişti, o yüzden dünkü 15 Temmuz anmalarının yapıldığı önemli merkezlerden biriydi.

Ancak Bahçeli’nin aslında sıradan olan bu ziyareti ve buradaki törene katılması, daha MHP liderinin kapıda karşılanma görüntüleri yüzünden ulusal tartışma gündeminin ilk sırasına yükseldi. Çünkü Bahçeli’yi tesisin girişinde Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Süleyman Karadeniz  karşıladı ve karşılama sırasında Bahçeli’nin elini öptü. O sırada Bahçeli’nin hemen arkasında olan Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız da o anları gülümseyerek izledi.

Sosyal medya işte bu el öpme fotoğrafıyla çalkalandı. Çoğu yurttaş hiçbir kurumun bir siyasi partiye aidiyet belirtecek davranışlar sergilemesinin doğru olmadığını söylerken bazıları bu hareketin Türk geleneklerine uygun olduğunu savundu. Büyüklerin elini öpmek elbette bir gelenek ama burada el öpen kişi yüksek seviyeli bir devlet memuru olduğu için durum farklı ve tartışma da büyük.

Zaten o yüzden gün boyu sosyal medya bu konuyu bol bol konuştu, her iki görüşün sahipleri yer yer birbirlerine hakaretler de ederek el öpme görüntüsünü tartıştı.

‘Polis, asker el öpmeye kalkarsa…’

Siyaset arenasında el öpme görüntüsüne ilk tepki CHP’den geldi. CHP’nin gölge İçişleri Bakanı olan Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan konuya ilişkin X hesabından açıklama yaptı.

“Bu emniyet müdürü derhal emekli edilmelidir” diyen Bakan “Polis, asker el öpmeye başlarsa bu ülke daha çok 15 Temmuz’lar yaşamaya gebedir” dedi.

Bakan’ın paylaşımı şu şekilde:

“Devlet Bahçeli’nin elini öpen şahıs EGM Özel Harekat Daire Başkanı Süleyman Karadeniz.

Üzerindeki o üniforma Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil eder.

Devletin Polisi, askeri  bir siyasi parti liderinin elini eteğini öpmez,  önünde de eğilmez.

Türk polisi, askerinin başı her zaman diktir.

Polis, asker el öpmeye başlarsa bu ülke daha çok 15 Temmuz’lar yaşamaya gebedir.”

Sekizinci yılda siyasilerin tek gündemi 15 Temmuz: Anılar öne çıktı, ortak tavır 'milli irade'Sekizinci yılda siyasilerin tek gündemi 15 Temmuz: Anılar öne çıktı, ortak tavır ‘milli irade’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.