Özel ile İmamoğlu bir araya geldi: Aramızdaki kardeşlik ilişkisi bizi iktidara taşıyacak

CHP’de değişimle sonuçlanan kurultayın ardından Ekrem İmamoğlu, Genel Başkan Özgür Özel’i ziyaret etti. Özel, “Genel başkanımız ‘Partiyi güvenli limana ulaştıracağım’ demişti tam da öyle oldu” dedi. İmamoğlu ile kardeşlik ilişkisi olduğunu söyleyen Özel “Bu ilişki bizi iktidara taşıyacak” dedi.

Siyaset 6 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayı’nda divan başkanlığı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bu görevini tamamladıktan sonra ilk ziyaretini seçimi kazanan yeni genel başkan Özgür Özel’e yaptı. İkili baş başa yaptıkları görüşmenin ardından kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu “Kurultay ile ilgili süreç tamamlandı. Ben de Divan Başkanı olarak sürece dair kendilerini ziyaret edip hem teşekkür ettim hem de bilgi aktardım. Temennimiz iyi bir kurultay geçirmekti, bana Divan Başkanlığı nasip oldu. Kurultay çok nezaketli geçti. Önceki dönem genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na da teşekkür ediyorum, kendisini ziyaret edip teşekkürlerimi sunacağım. Bugün Genel Başkanımızı ziyaret ettim, kendisinden izin isteyerek İstanbul’a görevimin başına döneceğim” dedi.

Kılıçdaroğlu’na ‘güvenli liman’ göndermesi

Ardından konuşan Özel “Ekrem Başkanımız nezaket gösterip görevini bitirip bizi ziyaret etti. Hangi işi ucundan tutsa başarıyla sonuçlandıran birisi. Çok zor bir kurultayı çok başarılı şekilde yönetti. Sayın Genel Başkanımız (Kemal Kılıçdaroğlu) ‘Partiyi güvenli bir limana ulaştıracağım’ demişti, tam da öyle de oldu. Güvenli liman kurultaydır ve kurultay sorunsuz bir şekilde kararını verdi” diye konuştu.

Kurultay sürecinde Ekrem İmamoğlu arasındaki ilişkinin tartışma konusu olduğunu söyleyen Özel “Ekrem başkanla aramızda nasıl bir ilişki var? Bizim aramızda kardeşlik ilişkisi var. Bu kardeşlik hukuku CHP’yi iktidara taşıyacak, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’e yakışır bir süreç yaşayacağız” dedi.

Özgür Özel sosyal medyada yer alan ve İmambakır Üküş adlı gazetecinin Kılıçdaroğlu’nun seçimin ikinci turuna katılmama düşüncesine sert bir biçimde karşı çıkan görüntüler için “Kurultay geride kaldı” yanıtını verdi. Genel Başkan olarak ilk grup toplantısını haftaya salı günü yapacağını, devir teslim töreninin mazbatayı aldıktan sonra yapılacağını söyledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.