Özel’den İmamoğlu’na ‘Roma’ desteği: ‘Masrafları İBB’nin ödemesi hoş görülebilir’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2027 Avrupa Oyunları için gittiği Roma’ya bir grup gazeteciyi götürüp masraflarının İBB bütçesinden karşılanmasını CHP Lideri Özel ‘Türkiye ve İstanbul için bir uğraş’ diye tanımladı.

Siyaset 24 Mayıs 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “2027 Avrupa Oyunları, İstanbul”un imza törenine katılacağı Roma gezisine 45 gazetecinin yer aldığı 73 kişilik kafile eşlik etmiş, gezinin tüm masraflarının İBB bütçesinden karşılanması kamuoyunda tepki çekmişti.

Yaklaşık bir haftadır tartışmaya katılmayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün bu konuya dair ilk kez konuştu ve İmamoğlu’na destek çıktı.

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik’e konuşan Özel “Gazeteci toplayıp memleketine götürse, kendisi için PR yapsa, kendisi için bir şey yapsa harcanan bu para eleştirilebilir. Ama İstanbul için, Türkiye için bir şey yapıyorlar. Aslında bu Avrupa Oyunları için protokol imzası ama bir yandan da olimpiyatlar için büyük bir lobicilik çalışması. Burada meseleyi böyle görmek lazım. İstanbul’un ve Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

‘İstanbul ve Türkiye için bir lobicilik faaliyeti’

Gazetecilerin tüm masraflarının da İBB bütçesinden karşılanmasına ilişkin tepkileri de değerlendiren Özel “Katılım düşecekse İstanbul ve Türkiye için bir lobicilik faaliyeti olduğu için bu masrafların karşılanması bugünkü şartlarda anlaşılıyor. İnşallah Türkiye’de gazetelerin kendi masraflarını karşıladığı, gazetecilerin ‘Kurumum karşılamazsa takip etmem bu geziyi’ diyebildiği günlere gelebiliriz” dedi.

‘Kavala için inisiyatif alınırsa…’

Öte yandan 28 Şubat davası hükümlüsü generallerin kalan cezalarının affedilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın CHP’yi bilgilendirdiğini belirten Özel, “Bilgi verme kısmını çok önemsedim. Hasan Doğan’a teşekkür ettim. Nazik bir davranış. Ben iki taraf arasındaki diyaloğun sonuç verdiğinin bilinmesini isterim” diyerek teşekkür etti.28 Şubat affı kararı sonrası ikinci beklentisinin Osman Kavala’nın serbest kalması olduğunu dile getiren Özel, “Bu konuda inisiyatif alınır veya yargının normal kararlar almasına sebebiyet verilebilir. Adalet Bakanlığı’nın orada ‘kanun yararına bozma’ gibi bir şeyden bahsediliyor. Öyle bir adım atılırsa ve bundan haberdar olursak ben hem Cumhurbaşkanına hem de katkı sağlayan herkese teşekkür etmekten geri durmam” diye konuştu.

İmamoğlu Roma gezisi eleştirilerine yanıt verdi: Eksiğimiz varsa bakarız, bir daha yapmayızİmamoğlu Roma gezisi eleştirilerine yanıt verdi: Eksiğimiz varsa bakarız, bir daha yapmayız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.