Özel’den İYİ Parti’ye seçim mesajı: Olumlu olmasını temenni ediyoruz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel seçildikten sonra ilk kez ziyaret ettiği ve seçimde işbirliği teklifi götürdüğü Meral Akşener'den İYİ Parti Genel İdare Kurulu kararını bekliyor. Özel “Her iki karara da saygılıyız. Temennimiz olumlu olması” dedi.

Siyaset 1 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel yerel seçimlerde iki partinin özellikle Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerde işbirliği yapmasını görüşmek üzere önceki gün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le bir araya gelmişti.

Görüşmenin ardından iki Genel Başkan ortak basın açıklaması yapmıştı. Özel “ittifak” kelimesinin çok yorulduğunu, yerel seçimde “iş birliği” için yeni bir değerlendirme yapıp yapmayacaklarını Akşener ile ele aldıklarını söylemişti. Akşener ise “Hiç değilse bazı yerlerde iş birliği yapabilir miyiz” sorusunu Genel İdare Kurulu’muza (GİK) soracağız” demişti.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Pazartesi günü toplanacak. İYİ Parti daha önce 81 ilde seçimlere tek başına girme kararı almış, hatta kararın ardından Akşener grup toplantılarında isim vermeden sık sık CHP’ye yüklenmişti.

Özgür Özel, yerel seçim rotasını açıkladı: İttifak yok işbirliği varÖzgür Özel, yerel seçim rotasını açıkladı: İttifak yok işbirliği var

İkili görüşmenin ardından CHP lideri Özgür Özel yerel seçim ler öncesi kamp için Antalya’ya geldi. Burada gazetecilere açıklama yapan Özel İYİ Parti lideri Akşener ile görüşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özel “Biz sayın Akşener’le dünkü açıklamada ifade ettiğim gibi son derece sıcak, son derece yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. Şimdi pazartesi günü İYİ Parti’nin Genel İdare Kurulu’nun alacağı kararı bekliyoruz. Verecekleri her iki  karara da saygılıyız. Ama sonucun olumlu yönde olmasını temenni ediyoruz” dedi.

‘Kampın grubumuza katkı sağlayacağına inanıyoruz’

CHP’nin seçim kampına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Özel şunları söyledi:

“Biz üç gün boyunca hem ailelerimizle birlikte grubun birbiriyle kaynaşması için bir arada olacağız, ki bu gelenekseldir ama kongre gündeminden dolayı yapamamıştık. Önümüzdeki bütçe takvimi, yasama takvimi, hem de yaklaşmakta olan yerel seçimleri görüşeceğiz ve o konuya ilişkin milletvekillerimizin görüşlerini alacağız. Milletvekillerimize çeşitli sunumlar yapılacak. Tüm kamplarımızda olduğu gibi bu kampımızın da grubumuza katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

Hükümete hayat pahalılığı tepkisi

Özgür Özel daha sonra Antalya İl Başkanlığı’nda açıklamalarda bulundu. İktidarın seçimlerden sonra hayat pahalılığına karşı vatandaşı yalnız bıraktığını vurgulayan Özel  “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yönetenler bir grubun hükümeti değilsiniz. Oy aldığınız milyonların hükümetisiniz. Seçimden önce oy toplarken ayağına gittiklerinize şimdi yukarıdan bakıyorsunuz. Ve onları hayat pahalılığı karşısında, geçim zorluğu karşısında yalnız bırakıyorsunuz. CHP sizin yukarıdan baktığınız, küçük gördüğünüz memurun, esnafın, emeklinin, emekçinin partisidir. Onları size ezdirmeyiz” dedi.

Özel-Akşener görüşmesi: İttifak değil işbirliği teklifiÖzel-Akşener görüşmesi: İttifak değil işbirliği teklifi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.