Özgür Özel anket paylaştı: İstanbul’da açık ara farkla kazanacağız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptırdıkları anketlere göre İstanbul'da seçimi açık ara farkla kazandıklarını söyledi.

Siyaset 22 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Yerel seçimlere dokuz gün kala gözlerin çevrildiği İstanbul yarışının nasıl sonuçlanacağı merak konusu.

2019’da İmamoğlu iptal edilen seçimde AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım karşısında 4 milyon 171 bin 118 oy alarak 21 bin 462 oy farkla seçimi kazanmıştı. AK Parti’nin itirazı sonrası 23 Haziran’da tekrarlanan seçimdeyse İmamoğlu farkı 806 bine çıkardı ve 28 ilçede birinci oldu.

Dün Sözcü TV yayınında konuşan Özgür Özel, İstanbul’da seçimi açık ara farkla kazanacaklarını söyledi. Özel şunları söyledi: ”İstanbul için bu seçimde bizdeki anketler geçtiğimiz seçim gibi öyle yüzde 0,1 gibi farkla değil açık ara farkla bitiyor. Geçen seçimde Binali Yıldırım’ın saat 19:00’da seçim sonuçlarını kabul ettiği kadar bir farkla sonuçlanacağını düşünüyorum.”

Özel’e göre Mansur Yavaş da Ankara’da farkı açtı: ”Ankara’da 10’un üzerinde bir belediye alacağımız görülüyor. Belediye meclisi çoğunluğu konusunda da çok iddialıyız. Mansur beyin Ankara’ya daha çok hizmet etmesi için Ankaralıların meclis seçiminde CHP’ye oy vermesini ve mecliste çoğunluğu sağlamasını sağlamalarını bekliyoruz. Aynı çağrıyı İstanbul için de yapıyoruz.”

Ayrıca Özel kendilerine gelen verilere göre bu seçimde daha fazla katılım beklediklerini de söyledi.

Özel İstanbul’daki CHP il binasının satın alımı için bir avukatın ofisinde çekildiği iddia edilen görüntülerle ilgili soruşturmanın hızlıca sonuçlandırılmasını istediklerini söyledi. Özel’e göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan soruşturmanın seçime kadar bitmemesini istiyor.

‘Sokağın böyle bir derdi yok’

CHP liderinin konuyla ilgili sözleri şöyle: ”Görüntünün il binasını satın almak için olduğu ortaya çıktı. Para sayan kişinin o gün Ekrem beyin danışmanı değil il başkanlığının saymanı, yöneticisi olduğu ortaya çıkıyor. Etrafındaki herkesin gayet meşru bir iş yapmanın bilincinde olduğu ortaya çıkıyor. Ve hatta orasının bir AK Partili avukatın ofisi olduğu ortaya çıkıyor. Biz o AK Partili avukat hakkında da suç duyurusunda bulunduk. Biz bu soruşturmanın en hızlı şekilde sonuçlandırılmasını istiyoruz. Tayyip bey de bu soruşturmanın seçime kadar bitmemesini istiyor. Özetle şunu söylemek istiyorum; Erdoğan’ın bu konuda psikolojik bir üstünlüğü yok. Sokağın da böyle bir derdi yok. Seçim sonucuna etki ettiğini ileri süren bir kişi yok. Biz bu konuyu kesin bir dille yalanlıyoruz.”

İstanbul seçimleri: Araştırmacılara göre düşük katılım İmamoğlu'nun aleyhineİstanbul seçimleri: Araştırmacılara göre düşük katılım İmamoğlu’nun aleyhine

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.