Özgür Özel Avrupalı liderlerle görüştü: ‘Vize sorununu çözün’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Avrupalı liderlerle bir araya geldiği görüşmelerde yaşanan ağır vize sorununu da gündeme getirdiğini söyledi. Özel "acilen çözüm getirilmesini" istedi.

Siyaset 8 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Türkiye’de yaşayanların büyük bir bölümü için yurt dışına gitmek ekonomik durum nedeniyle zor olsa da, imkanlarını zorlayarak Batı ülkelerine seyahat planı yapanların vize başvuruları çoğunlukla ‘ikna edici bir gerekçe sunulmadan’ reddediliyor. Yalnızca tatil değil, yabancı iş insanlarıyla toplantılardan akademisyenlerin konuşmacı olacağı seminerlere dek pek çok konuda aksamalar var. Durum özellikle son iki yıldır tartışmaların ilk sıralarında.

Hükümet bu yöndeki çalışmaların devam ettiğini bildirirken konu Avrupalı liderlerle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de gündemindeydi.

Özel PES (Avrupa Sosyalist Partisi) Liderler Zirvesi için bulunduğu Bükreş’te Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İrlanda İşçi Partisi Başkanı Ivana Bacik, PES Başkanı ve eski İsveç Başbakanı Stefan Löfven, Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu Başkanı Iratxe Garcia Perez, PES’in Avrupa Parlamentosu Başkan Adayı Nicolas Schmidt’in arasında bulunduğu isimlerle ikili görüşmeler yaptı.

Bu istişarelerin içeriğine dair kişisel X (eski adıyla Twitter) hesabında bilgi veren Özel şunları kaydetti:

“Dün yaptığımız temaslar sırasında çok sayıda liderle olduğu gibi Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu’nun Başkanı Iratxe Garcia Perez ile görüşmemizde de vize sorununu konuştuk.

‘Garcia Perez konuyla derhal ilgileneceğini söyledi’

Avrupa’ya seyahat edecek vatandaşlarımızın Schengen vizesi için aylarca randevu beklediğini, öğrencilerimiz, iş insanlarımız ve şoförlerimiz başta birçok vatandaşımızın yaşadığı zulme varan mağduriyeti anlattık. Avrupa’nın bu soruna acil çözüm getirmesi gerektiğini söyledik. Sayın Garcia Perez bu konuyla derhal ilgileneceğini ve bizi bilgilendireceğini belirtti.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.