Özgür Özel: Hatay sürecini kötü yönettiğimizi düşünmüyorum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldığı canlı yayında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yeniden aday gösterilmesinin tartışmalara yol açmasıyla ilgili konuştu. Özel “Hatay sürecini kötü yönettiğimizi düşünmüyorum” dedi.

Siyaset 22 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Halk TV canlı yayınına katıldı. CHP’li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yeniden aday gösterilmesinin tartışmalara yol açması hakkında Özel “Hatay sürecini kötü yönettiğimizi düşünmüyorum. Hatay’da sadece siyaset yapmıyoruz. Hatay’ın travmasına anlayış gösteriyoruz. Hatay’ın bir duygusu var, siyaset o duyguları bir yerde yok sayma işi değil o duyguları doğru yönetme işi” dedi.

‘CHP’nin gösterebileceği en iyi aday Lütfü Savaş’

Manisa’da sadece bir, buna karşılık Hatay’da beş memnuniyet anketi yaptıklarını dile getiren Özel “Manisa’ya, İzmir’e bir heyet yolladık, Hatay’a üç farklı heyet yolladık, dördüncüsünde de son kalan aday adaylarının hepsini genel merkezde ağırladık. Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatay’ı aşan bir noktaya geldi. Hatay’da biz yüzde 20-30 oy alabiliyorken iki dönemdir Hatay’ı kazanan bir belediye başkanı var. Bizim yaptırdığımız bütün anketlerde CHP’nin gösterebileceği en iyi aday Lütfü Savaş. Ben bu kararın bu kadar ince eleyip sık dokunmasını kötü süreç yönetimi olarak görmüyorum” diye konuştu.

‘Hatay’ın kaderi muhalif seçmenin elinde’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’ı tehdit ettiğini söyleyen Özel “Ben o tehdit karşılığını bulmasın istiyorum. 1 Nisan’da seçim kaybedilince Erdoğan neyde başarılı olmuş olur? Hatay’ı teslim etmiş olurum. Veriler Lütfü Bey’in bu işi başaracağını gösteriyor, çok net. Eğer kazanmazsa ben de gerçekten çok üzülürüm. Bir AK Parti oyu var, bir CHP oyu var. Bir ölçtürüyoruz üç puan geride çıkıyoruz bir ölçtürüyoruz dört puan önde çıkıyoruz. ‘Bu nasıl bir şey?’ diyorum. ‘Hatay ölçüm yapılamaz durumda’ diyorlar. Hatay’da duygular hâlâ travmatik. Bir grup kararsız ve muhalif grup var. O grup Hatay’ı AK Parti’ye vermek istemezse, Hatay bizde. Bu grup ‘Ben oy vermiyorum’ dediğinde ya da başka bir partiye oy verdiğinde AKP ile başa başız. Hatay’ın kaderi muhalif seçmenin elinde” dedi.

Ne olmuştu?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Hatay adayı krizi mevcut aday ve belediye başkanı Lütfü Savaş’ın ‘Öyleyse bağımsız aday olurum’ çıkışıyla 19 Şubat’ta sona ermişti, günlerce Lütfü Savaş’a alternatif arayan parti bu resti görmedi ve Savaş CHP adayı oldu.

CHP’nin Hatay’da ilan ettiği Lütfü Savaş’ın yerine daha iyi bir aday araması alenileşmiş, bu adeta kamuoyu önünde yapılır olmuştu. Örneğin sivil toplum eylemcisi ve şarkıcı Haluk Levent CHP’den Hatay adaylığı teklifi geldiğini ama reddettiğini açıklamıştı. Aaslında CHP’den İstanbul’un Şişli ilçesine belediye başkan adayı olmak için başvuran başvurusu kabul görmemiş olan Aylin Kotil de kendisine Hatay Büyükşehir Başkan adaylığı teklifi yapıldığını, ama teklifi anında reddettiğini söylemişti. Bütün bunlar sosyal medya dahil kamuoyunun önünde yaşandı.

CHP’nin genel başkanı Özgür Özel de NowTV canlı yayınında aynen şunları söylemişti:

“Biz Hatay’da yaşananları çok dikkatli analiz ediyoruz. Hatay’da beş anket yaptık. Son ana kadar en doğru adayı belirlemek için anketi yaptık. Cumartesi günü gece anket yaptık. Birazdan Lütfü Savaş’la da konuşacağım, elimizdeki anketi Lütfü beyle de paylaşacağım. Anket Lütfü Bey’in onayıyla alternatif geliştirdiğimiz durumda seçimi alacağımızı gösteriyor. Bu şekilde davranmaz, Hatay’ın sesini duymazsak biraz sıkıntıya gireceğimizi gösteriyor.”

“Hatay İttifakı’na ihtiyaç var” diyen Özel “Hatay ittifakı kurulmazsa Cumhur İttifakı’nın adayı şans yakalayacak. Biz Hatay ittifakını kurmak için sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Bunun için 36 saatimiz var önümüzde” demişti.

Lütfü Savaş rest çekince CHP Hatay'da 'kötünün iyisi' dediği adaya razı olduLütfü Savaş rest çekince CHP Hatay’da ‘kötünün iyisi’ dediği adaya razı oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.