Özel’den Erdoğan’a: CHP’deki değişim uykularını kaçırıyor

CHP lideri Özgür Özel ilk yurt dışı ziyaretini 40. kuruluş yılını kutlayan KKTC’ye yaptı. Özel katıldığı törende ufak çaplı bir protokol krizi yaşadı. Burada konuşan Özel, kendisini hedef alan Erdoğan'a "CHP’deki değişim uykularını kaçırıyor" diye yanıt verdi.

Siyaset 15 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ilk yurt dışı ziyaretini KKTC’nin 40. kuruluş yıldönümü törenlerine katılmak üzere tarifeli uçakla gittiği Lefkoşa’ya yaptı. Törende küçük bir protokol krizi yaşayan Özel, Erdoğan’ın haftalık grup konşmasındaki sözlerine de cevap verdi ve “CHP’deki değişimin Erdoğan’ın uykularını kaçırdığı çok belli” dedi.

Lefkoşa’da ilk tören saat 08.00’de Şehitler Anıtı’nda yapıldı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar saat 09.00’da Cumhurbaşkanlığında tebrikleri kabul etti. Lefkoşa Atatürk Anıtı’nda ise saat 09.30’da protokol sırasına göre çelenk sunuldu.

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu Hatay'da: CHP heyet oluşturacakÖzgür Özel ve Ekrem İmamoğlu Hatay’da: CHP heyet oluşturacak

Törende Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Üstel, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman yer aldı.

Özel burada protokolle ilgili ufak çaplı bir kriz yaşadı. Özel’in protokol sırasında nerede oturacağı kargaşası oldu. Görevlilerle bir süre ayakta konuşan Özel bir koltuğa oturdu, ardından oradan kalkması istenen Özel üç yan koltuğa oturmak zorunda kaldı.

Özel tören vesilesiyle KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhüman ile görüştü.

Erdoğan’a yanıt: CHP’deki değişim uykularını kaçırıyor

KKTC’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel kendisini “Genel başkan mı, emanetçi mi belli değil” diyerek hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi. CHP’nin değişimle sonuçlanan kurultayının ardından Erdoğan’ın sık sık “değişim” dediğini söyleyen Özel  “CHP’deki değişimin uykularını kaçırdığı çok belli. Ben bundan çok memnunum. Ona kötü bir haberim var; parti içinde değişim yaşandı ama asıl değişim iktidarda yaşanacak.İktidarı değiştireceğiz, Cumhurbaşkanını değiştireceğiz. Önce yerel seçimlerde büyük bir başarı elde edeceğiz, ardından da genel seçimlerde vatandaşımızın sandığını talep edeceğiz” diye konuştu.

 ‘Galiba siz darbenin başısınız’

Erdoğan grup konuşmasında Özel’in yargı krizi ile ilgili “darbe” eleştirisine tepki göstermiş ve “Bu ülkede darbe veya kalkışma olsa en büyük destekçisi CHP olacaktır” demişti.

Özel buna şu sözlerle yanıt verdi:

“Recep Tayyip Erdoğan’a şunu demeli, 15 Temmuz akşamı darbe oldu, Meclis Başkanı’nı ilk kim aradı? AK Parti Grup Başkanvekillerini kim aradı? Özgür Özel aradı. Ne dedi? ‘Darbenin karşısındayız’ dedi. ‘Kapalı Meclis’i açalım’ dedi. A Haber spikeri ‘Bu tarihi bir duruştur’ dedi. Ben de dedim ki ‘Millet bize yeni bir görev verene kadar bu ülkenin ana muhalefet partisiyiz. Seçilmiş parlamentonun, demokrasinin yanındayız, darbenin karşısındayız.’ Bu lafı söylemiş kişiye hiç utanmadan sıkılmadan ‘utanmaz’ diyor. Bunları söyleyen birine utanmaz demek, kendi tabirimle diyorum, utanmazlığın daniskasıdır.

İkincisi buradaki ‘darbeden kasıt’ şudur: Bütün darbeler anayasaları askıya alır. Bunu topla tüfekle yaparsanız askeri olur, sizin gibi var olan anayasayı hiçe sayarsanız ivil darbe olur. Yapılmaya çalışılan anayasanın bir maddesini hiçe sayarak AYM’nin denetiminden kurtulmak. Yargıtay’ın tarafındayım derseniz, sizin tarafınız darbenin tarafıdır. Galiba siz darbenin başısınız.”

Devir teslim töreni yapıldı: CHP'de Özgür Özel dönemiDevir teslim töreni yapıldı: CHP’de Özgür Özel dönemi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.