Özgür Özel ‘sürçülisan’ demişti: Burcu Köksal ‘DEM Parti’ sözlerinin arkasında

CHP'li Burcu Köksal, DEM Partiler için söylediği 'Kapılar kapalı olacak' sözünü düzelten CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i yalanlayarak ''Dil sürçmesi yok'' dedi.

Siyaset 7 Mart 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

CHP’nin Afyonkarahisar belediye başkan adayı Burcu Köksal, DEM Partililer için söylediği ‘Kapılar kapalı olacak’ açıklamasını ‘sürçülisan’ diyerek düzelten CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i yalanlayarak sözlerinin arkasında durdu.

Özgür Özel’in de katıldığı Afyonkarahisar seçim merkezi açılışında konuşan Köksal, kazanmaları halinde ‘DEM Parti’ hariç kapılarının tüm siyasi partilere açık olacağını söylemişti: ”AKP’nin adayı bunu söyleyemez onlar ancak yaygara koparıp kapalı kapılar ardında pazarlık yaparlar.”

Özel, Köksal’ın dilinin sürçtüğünü söyledi

Daha sonra Uşak’ta konuşan Özel, Köksal’ın dilinin sürçtüğünü belirterek kapılarının herkese açık olacağını belirtti. Özel şunları söyledi: “Burcu başkandan selam getirdim. Bu sırada Afyon’da konuşurken ‘belediyenin kapılarını ardına kadar açacağız’ diye söylerken orada küçük bir sürçülisan oldu. ‘Aman başkanım sen düzelt’ dedi. Afyon Belediyesi’nin de Uşak Belediyesi’nin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, Uşaklılara, Afyonlulara açıktır.”

Köksal: Sözümün arkasındayım

TV100’den Barış Yarkadaş, Burcu Köksal’la konuştuğunu ve CHP’li adayın sözlerinin arkasında durduğunu söyledi. Yarkadaş’ın aktardığına göre Köksal şunları söyledi: ”Ben belediye başkanı seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’ni DEM Partililerle yönetmeyeceğim. Ben bir dil sürçmesi sonucu değil, verdiğim söz üzerine konuştum. Ben bu sözü ilk günden beri verdim. Bu sözümün de arkasındayım.”

Yarkadaş, Köksal’ın ‘DEM Partililer sizden hizmet alamayacak mı?’ sorusuna ”Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm vatandaşlarına ayrımsız hizmet yaparım ama DEM partili hiçbir yönetici benim belediyemde görev alamaz” yanıtını verdiğini söyledi.

Özel’le tartışma içindeymiş gibi bir görüntü içine girmek istemediğini belirten Köksal, Yarkadaş’ın ‘Kılıçdaroğlu’ sorusuna şu yanıtı verdi: ”Onu kurultayda desteklemek benim için onur meselesidir.”

Tartışma yaratan sözlerin yer aldığı videoyu da paylaştı

Daha sonra Burcu Köksal, tartışma yaratan sözlerinin yer aldığı videoyu ”Seçildiğimde belediyeyi DEM Parti ve HÜDAPAR’lılarla yönetmeyeceğim. Net…” notuyla yayınladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.