Özgür Özel: Vurgunun listesi Erdoğan’ın önünde

Yeni Parti lideri Özel, “AKP’nin bakanları, yöneticileri bu işin içinde. Bizim arkadaşlarımıza dünya kadar iftira attın, arkadaşlarımızda iki kuruş bulamadın ama bunların her tarafından para akıyor” dedi.

Ekonomi 4 Ekim 2026

Artvin’deki temasları kapsamında Kemalpaşa ilçesinde yurttaşlarla bir araya gelen Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, fon vurgunu nedeniyle iktidara sert tepki gösterdi.

Özel, şu mesajları verdi:

-Onlar bu ülkenin varlıklarını kendi yandaşlarına, açıktan peşkeş çektiler; açtıkları ihalelerle, yaptıkları haksız mülakatlarla işi de aşı da yandaşlarına layık gördüler.

-Ama yiyip yiyip doymayan insan yiyen bir mikrop gibi en sonunda yiyecek bir şey kalmayınca döndüler kendilerine oy veren seçmenlerini, üyelerini kazıklamaya, kurdukları fona ‘Güvenin buna, bakanlar burada, hepimiz buradayız’ deyip fona paraları yüklettiler, kendileri paralarını katladılar.

– 27 daire parası koyup 367 daire parası çekip kaçtılar. Ama çaldıkları o 367 daireyi kendilerine oy verenlerin küçücük hesaplarından alıp kaçtılar.

-AKP’nin bakanları bu işin içindedir, yöneticileri bu işin içindedir. Bunun listesi Recep Tayyip Erdoğan’ın önündedir.

-Daha son seçimde ‘Türkiye Yüzyılı’ diye kampanya yapan adam suçüstü yakalanmıştır. İki dönem milletvekili. Yurt dışına kaçmasın diye çıkış yasakları konmuştur.

-Bize dünya kadar iftira attın, 2 kuruş bulamadın. Biz senin bakanında 2 milyar lirayı ispatladık. Bizim arkadaşlarımızın ne evleri ne başka yerden kör kuruş, hesabını veremeyeceği para çıkmazken; bunların her tarafından akıyor.

-Bütün AK Partililer biliyor ki onların payı verilmeden ne ihale alınır, onlara pay vermeden hiçbir şeye sahip olunmaz.

-Türlü iftirayla cumhurbaşkanı adayımıza, suçsuz belediye başkanlarımıza saldırdılar.  

-Bu kadar haksızlık, hukuksuzluk, bu kadar vicdansızlığa rağmen teslim olmadık, olmayacağız. 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.