Özgür Özel’den ÇEDES tepkisi: Kubilay’ın kafasını kesenlerin mezarına çocukları götürenlerden fayda gelmez

Özgür Özel Menemen Müftülüğünün çocukları Menemen ayaklanmasına karıştığından müebbet hapis cezası alan Esat Erbili'nin mezarına götürmesini eleştirdi. Özel "Kubilay’ın kafasını kesen adamın mezarına çocuğu götürenlerden memlekete fayda gelmez" dedi.

Siyaset 2 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’nın Soma ilçesinde açıklamalarda bulundu. Manisa’nın Soma ilçesindeki Cengiz Topel Meydanı’nda düzenlenen “halk buluşmasında” seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap eden Özel, memleketinden bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, başta Somalı madenciler olmak üzere Türkiye’deki bütün madencilerin özlük haklarının iyileşmesinde emeklerinin olduğunu söyledi.

Özel, madencilerin, emeklilerin sesi olmaya, onların taleplerini duyurmaya devam edeceklerini dile getirerek, ilçedeki belediye başkan adayları Sercan Okur’un avukat kimliğiyle bugüne kadar pek çok ilçe sakininin sorununu çözdüğünü, seçilmesi halinde de aynı hassasiyetle çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

CHP olarak Atatürk’ün kurduğu partide siyaset yapmaktan büyük memnuniyet duydıklarını kaydeden Özel, “Laikliğe karşı, Atatürk’e karşı ne kadar adam varsa, hepsi ÇEDES’i savunuyor” dedi.

İzmir İl Müftüsünün, Menemen’de ÇEDES projesi kapsamında çocukları Nakşibendi şeyhi Esad Erbili’nin mezarına götürmesine tepki gösteren Özel, şu ifadeleri kullandı:

“Zaman zaman birileri Atatürk’ün adını anıyor ama çoğunlukla yaptıkları icraatlar Cumhuriyetin kurucu kadrolarına duydukları husumeti gösteriyor. ÇEDES diye bir proje var. Laikliğe karşı, Atatürk’e karşı ne kadar adam varsa, hepsi ÇEDES’i savunuyor. Biz bu projenin tehlikeli olduğunu söylüyoruz. Ne oldu biliyor musunuz? İzmir İl Müftüsü, ÇEDES projesi kapsamında küçücük çocukları aldı ve bir mezar ziyaretine götürdü. Kimin mezarına götürdü biliyor musunuz? Esat Erbili’nin mezarına götürdü. Esat Erbili kim? Menemen’de Asteğmen Kubilay’ın katlinden yargılanan, müebbet hapse çarptırılan, suçu sabit olan biri. Şimdi bütün Atatürkçülere diyoruz ki, bakın kardeşim bunlar gemi azıya aldılar. Asteğmen Kubilay’ın kafasını kesen adamın mezarına çocuğu götürenlerden bu memlekete fayda gelmez. Atatürk bize bunu öğütlüyor. Bana diyorlar ‘Sen Atatürk’le nasıl konuşuyorsun, Atatürk öldü.’ Bahçeli’ye söyledim; Atatürk, Bahçeli için öldü ama bizim için ölmedi, buramızda yaşıyor.”

Müftülük Menemen ayaklanmasından müebbet alan kişinin mezarına öğrencileri götürdüMüftülük Menemen ayaklanmasından müebbet alan kişinin mezarına öğrencileri götürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.