Özgür Özel: Erdoğan’ı Esad’la buluşturmaya hazırım

Özgür Özel, erken seçim çıkışı yaparak "Suriyeli sığınmacı sorununun çözümü" için Erdoğan-Esad görüşmesine aracılık yapabileceğini söyledi, 'Ne gerekiyorsa yaparım. Yeter ki masaya oturulsun' dedi.

Siyaset 28 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV’de yayınlanan İsmail Küçükkaya’nın sunduğu “Yeni Bir Sabah” adlı programda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeler ve “siyasette normalleşme süreci”nin ardından gündeme gelen “erken seçim” iddialarıyla ilgili konuştu.

Sosyal medyada yer alan mesajlarına dair soru yönelten İsmail Küçükkaya, Özgür Özel’in sığınmacı sorununa dair, “Biz Türkiye’de sığınmacıların kalmasını, de facto durumun kalıcılaşmasını istemiyoruz.”, “Esad’la görüşmek dahil tüm alternatifleri değerlendiriyoruz. Birkaç ay içinde çok aktif bir tutum alacağız”, “Sığınmacı sorunu çözülmek zorunda” açıklamalarını sordu.

“Türkiye’nin sığınmacı deposu olarak durması gerçek istikrar değildir” diyen Özel, “Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üye olması lazım. Siz bizi sığınmacı kampı olarak görüyorsunuz sınır ötesinde. O yüzden elimizi hep birlikte taşın altında sokacağız. Önce Suriye’deki sorunu çözeceğiz” dedi.

Özel siyasetteki normalleşme süreciyle ilgili bir soruya, “Erdoğan’la gittik görüştük, o da iade-i ziyarete geldi; ama şu anda yeni bir görüşme planlamak için gündem yok. Çünkü biz talepleri söyledik, sayın Erdoğan bazılarını çözdü, bazılarına olumlu yanıt verdi, bazıları bizim de takip ettiğimiz bir süreçte; fakat yarın öbür gün bu Esad meselesinde bir mesafe alırsak ben sayın Erdoğan’dan bir randevu da alırım, gerekirse Esad- Erdoğan görüşmesine aracılık yaparım. Ne gerekiyorsa yaparım. Yeter ki masaya oturulsun” cevabını verdi.

‘Erken seçim talebini dillendiririz’

Erken seçim için 360 oy gerektiğini belirten Özgür Özel, “Şartlar böyle giderse önümüzdeki yıl bugünlerde erken seçim talebini dillendiririz. Tam iki seçim ortasında 2.5. yılda kendisine kaçamayacağı bir teklif sunarız” dedi.

Normalleşme sürecinin bitmeyeceğini söyleyen Özel, “Normalleşme bizim birinci parti olma sorumluluğuyla ortaya koyduğumuz özgüvenli ve inandığımız bir süreç. Normalleşmenin özeti şudur: Normal demokrasilerde ne varsa onu talep etmek ve muhalefet olarak üstüne düşeni yapmaktır. Selamlaşmak, konuşmak, müzakere etmek. Normal demokrasilerde olanı talep etmek. Anayasaya tam uyum, kanunlara tam uyum, AİHM kararlarına tam uyum. Bunları talep etmek benim görevim. Ha bunları yapmıyorsa kendileri normalleşmiyorsa bırakalım onlar anormal kalsın. Vatandaş da normalle anormal arasında günü gelince tercihini yapar” diye konuştu.

Siyaset 'normalleşme'den çıkıp 'mevsim normali'ne dönüyor; Özgür Özel ilk kez 'Erken seçim çağrısı yapmak'tan söz ettiSiyaset ‘normalleşme’den çıkıp ‘mevsim normali’ne dönüyor; Özgür Özel ilk kez ‘Erken seçim çağrısı yapmak’tan söz etti

Özel davet etmişti: AK Parti ile KKTC ana muhalefeti beş yıl sonra görüştüÖzel davet etmişti: AK Parti ile KKTC ana muhalefeti beş yıl sonra görüştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.