Özgür Özel’den Filistin ertelemesi: İlk fırsatta gideceğim

CHP lideri Özgür Özel daha önce duyurduğu Filistin ziyaretini “bölgede yaşanan son gelişmeler ve hava sahalarının uçuşa kapanması sebebi ile” ertelediğini duyurdu. Özel daha önce 15 Nisan’da Filistin’e gideceğini söylemişti.

Siyaset 15 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Özgür Özel Filistin ziyaretini ertelemek zorunda kaldığını duyurdu. Özel geçen kasım ayında İsrail’in Gazze’ye saldırılarını yoğunlaştırmasının ardından Filistin’e gideceğini duyurmuş, tüm siyasi partilere çağrı yapmıştı. Kasım sonunda başvurularını yaptığını belirten Özel bu yılın şubat ayında ise 15 Nisan’da Ramallah kentine gideceğini söylemişti. Özel Filistin programında Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve yakınlarını kaybedenlerle görüşecekti.

Filistin: Gazze'deki soykırım bayramda da devam ediyorFilistin: Gazze’deki soykırım bayramda da devam ediyor

Özel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla daha önce duyurduğu ziyareti ertelemek zorunda kaldığını söyledi. İran’ın İsrail’e dron ve füze saldırılarının ardından bölgede birçok ülke hava sahasını uçuşa kapatmıştı. Özel de ziyaretin ertelenme sebebini “Bölgede yaşanan son gelişmeler ve hava sahalarının uçuşa kapanması sebebi ile programımızı maalesef bugün gerçekleştiremiyoruz” diye açıkladı.

Mümkün olan ilk fırsatta Filistin’e gideceğini söyleyen Özel “Filistin halkının yanındayız, ateşkes bir an önce sağlanmalı insani yardımların bölgeye sorunsuz ulaşımı temin edilmelidir” dedi.

'Hamas'sız Gazze'ye adım adım: Filistin'de yeni kabine göreve başladı‘Hamas’sız Gazze’ye adım adım: Filistin’de yeni kabine göreve başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.