Özlem Zengin’den ‘cehennemlik’ diyen profesöre yanıt: Bu tehdit değil de nedir

Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, kendisini "cehennemlik" diyerek hedef alan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'na yanıt verdi. Zengin, "Bu tehdit değil de nedir? Ve bunlar AK Partili falan da değil" dedi.

Siyaset 13 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, kadına karşı şiddetin önlenmesine dair maddeleri düzenleyen 6284 sayılı Kanun’u savunan Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Ak Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ı hedef aldı.

Prof. Dr. Sofuoğlu, “Listenin neresinde olurlarsa olsunlar, Kabe’nin örtüsüne sarılı olsalar bile, Cehennem soğuyuncaya kadar Cehennem soğuyuncaya kadar Cehennem soğuyuncaya kadar…” diye yazdı.

https://twitter.com/Ebsofuoglu/status/1645612014314700800

Özlem Zengin ise, Sofuoğlu’na, “Bu tehdit değil de nedir? Ve bunlar AK Partili falan da değil” diye yanıt verdi.

Özlem Zengin dün katıldığı canlı yayında şöyle yanıt verdi: ,

“Bu tehdit değil de nedir? Bunu kendini ‘Allah’ zanneden insanlara söylüyorum. Ben Elhamdülillah Müslümanım. Cennette kimin gideceğine sadece ve sadece Allah’ın karar vereceğine iman eden bir insanım. İşte bunları kastediyorum. Ve bunlar AK Partili falan da değil.

Ben AK Parti’nin Grup Başkanvekiliyim. Ne olup olmayacağımızı da bu insanlar karar vermeyecekler. Ahirete dair kararı Allah’ın vereceği gibi, burada ne olup bittiğine de milletimiz karar verecek. Ben binlerce sade vatandaştan ve kadınlardan mesajlar aldım. O yüzden biz yanlış bir şey yapmıyoruz. Allah’ın emirlerine aykırı bir şey yapmıyoruz.”

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılırken 6284 sayılı Kanun’dan bazı maddelerin kaldırılmasını istemesinin ardından k Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “Kırmızı çizgimiz” açıklaması yapmıştı. Zengin, bu konuda yalnız bırakıldığını, tehdit mesajları aldığını da belirtmişti.

Özlem Zengin 6284’ü savundu, HÜDA PAR ve YRP sorusuna kaçamak yanıt verdiÖzlem Zengin 6284’ü savundu, HÜDA PAR ve YRP sorusuna kaçamak yanıt verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.